Pápaiak

Tájékoztatás

TISZTELT ÜGYFELEINK!


FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY 2019. MÁRCIUS 12-TŐL A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐ U. 5. ÉS 12. SZ. ALATTI HELYISÉGEIBE CSAK BELÉPTETŐ KÁRTYÁVAL LEHET BELÉPNI.
BELÉPTETŐ KÁRTYÁT MINDKÉT ÉPÜLET ESETÉBEN A POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁPA, FŐ U. 5. SZ. ALATTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN LEHET KÉRNI.


MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

Évadzáró a Pápai Polgári Körnél – az eseményre az országgyűlés elnöke is ellátogatott

Hagyományos évadzáró rendezvényükre gyűltek össze a Pápai Polgári Kör tagjai a Wass Albert-emlékkőnél szombaton délután. A rövid ünnepséget követően jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel, valamint szeretetvendégséggel folytatódott az összejövetel a Tarczy Lajos Általános Iskola udvarán, ahol Kövér Lászlóval, az országgyűlés elnökével és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel is találkozhattak a szép számban egybegyűltek.

Pesei Petra alkotásai a Zenélő Esték sorozatban

56. kulturális programját tartotta tegnap este a tapolcafői református templom. A művészetbarát közönséget évek óta megmozgató Tapolcafői Zenélő Esték programsorozat részeként ezúttal Pesei Petra művésztanár alkotásai kaptak helyet a templom falain, s mellé Parola Csaba és Varga Ernő hangversenye varázsolt meghitt hangulatot a művek befogadására. A rendezvény előhírnöke az idei Református Egyházi Napok Dunántúl, azaz a REND programjainak, hiszen a zenészpáros ott is megmutathatja tehetségét.

Egy nem mindennapi szülinapi köszöntés a Fő téren

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának képző-és táncművész tagozatos növendékei minden év végén egy edzőtábor keretein belül felvázolják a következő tanév anyagát. Minden este különleges és érdekes programokkal várták a diákokat. Tegnap este az egyik tanuló, Lőwenberger Patrik 18. születésnapját ünnepelték, de nem akármilyen módon.

Hajóépítő verseny a Malom-tónál

Ötödik alkalommal szervezték meg a városban működő SAC C17-es programban résztvevő norvégok azt a hajóépítési versenyt, melynek végén a festői Malom-tavon kellett hajókázni. A feladat nem volt egyszerű, hiszen a csapatok kartonpapírt és ragasztót kaptak, melyből két óra alatt egy olyan hajót kellett készíteni, amelybe két személy bele tud ülni és nem is süllyed el.

Holland delegáció ismerkedik a pápai ellátórendszerek sajátosságaival

15 fős holland delegáció érkezett ma Pápára. A testvérvárosi kapcsolat továbbépítése céljából szervezett látogatás alkalmával több munkacsoport, kulturális, oktatási, sport- és szociális intézmények vezetői, szakemberei jöttek városunkba, hogy tájékozódjanak a helyi ellátórendszerek működéséről.

Itt a vakáció - Hivatalosan is lezárult a 2013/2014. tanév

Mától üresen kongnak a folyosók az oktatási intézményekben. Június 13-án tartották az utolsó tanítási napot, az általános iskolai ballagások, valamint az évzárók lebonyolítása után kitört a jól megérdemelt vakáció. Városunkban a héten mindenhol lezajlott az évzáró, kiosztották a bizonyítványokat, a kiemelkedő teljesítményt elért tanulók megkapták jutalmukat. A diákok több mint kéthónapos pihenésüket kezdik meg a jövő héten, hogy újult erővel, frissen vágjanak neki a 2014/2015-ös tanévnek szeptember 1-jén.

Mátyus János: Akaratos, küzdeni tudó, harcos csapat lesz

Ahogy arról csütörök délután hírt adtunk, Bíró Péter tulajdonos Mátyus Jánost nevezte ki a Lombard Pápa vezetőedzőjének. A fiatal tréner a Nemzeti Sportnak elmondta, győztes típusú futballistákat keres csapatába, míg a pápai szerepvállalásáról elárulta, hogy az számára nem pénzkérdés volt, hanem egy olyan lehetőség, ami nem mindig adódik egy fiatal magyar edző számára, aki NB III-as klubtól köszönt el.

Nagyszabású nyílt napra készül a Bázisrepülőtér

Repülőgépek – köztük természetesen a C17-es – , helikopterek statikus bemutatója, kiállítások, interaktív foglalkozások, családi programok – most itt a lehetőség, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a szigorú szabályok mentén működő MH Pápa Bázisrepülőtér hétköznapjaiba.

Sikeres évet zárt a Bartók Béla Zeneiskola

A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tegnap délután tartotta évzáró ünnepségét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, ahol a végzős növendékek léptek fel színvonalas összeállításaikkal.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre