Kultúra / Sport

Megnyílt a NYITOK

Az országban elsőként adták át városunkban a Nyitott Tanulási Központot tegnap délután. 

Táncszínházi előadás az ifjúsági bérletben

A 2013/2014-es Tarczy ifjúsági bérlet első előadását tekinthették meg kedd este a diákok a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Ezúttal a Bekecs Táncegyüttes hozta el lendületes táncszínházi produkcióját, a Csongor és Tündét. A néptáncegyüttes a pápaiaknak ismerős lehet, hiszen tavaly augusztusban már felléptek városunkban. Az együttes 2007-ben alakult. Nagy hangsúlyt fektetnek a helyi táncok és népszokások bemutatására, ugyanakkor más tájegységek táncait és szokásait is előszeretettel viszik színpadra.

Nyílt napot szervezett a Hagyományok Hegye

Nemrég a Hegy Napján ismerkedhettek az érdeklődők az Öreghegyben kiépített történelmi, néprajzi és természeti központtal, most pedig nyílt nappal mutatkozott be a Hagyományok Hegye.

Remek hangulat az Amerikai Légierő koncertjén

A nagy népszerűségnek örvendő Touch ’n Go zenekar koncertezett tegnap este Pápán, a megújuló Fő téren. A kora őszi, kissé hűvös, szeptemberi időben az együttes vérpezsdítő dalai minden korosztály számára kiváló kikapcsolódást kínáltak szombat estére. A tinédzsertől a nyugdíjasig mindenki hallhatott ismerős dallamokat. 

1000 résztvevő a III. Pápai Nagy Sportágválasztó első napján

Az időjárás nem volt kegyes a III. Pápai Nagy Sportágválasztó első napjának résztvevőihez, hiszen a pénteki nap délelőttjén kissé borongós, helyenként esős idő fogadta az oktatási intézményekből érkező csoportokat. A Sportágválasztó célja továbbra is az, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres fizikai aktivitás és az egészséges életmód fontosságára. 

Garantált a jó hangulat szombaton, 1000 jegy már gazdára talált

Szombaton este nyolc órakor a Lombard Pápa a Ferencvárost fogadja a Perutz Stadionban, a mérkőzésen remélhetőleg telt ház előtt lépnek pályára a csapatok. A fokozott érdeklődésre való tekintettel a Perutz Stadion jegypénztárában meghosszabbított nyitvatartással várják a szurkolókat. Ma 17 óráig, pénteken 9 órától 12 óráig valamint délután 14 órától 17 óráig válthatják meg elővételben a belépőket a drukkerek, a mérkőzés napján szintén 9-től 12 óráig valamint délután 14 órától 20 óráig lesznek nyitva a pénztárak.

Folklór program a Fő téren

Pápai Folklór Forgatag címmel az államalapítás alkalmából szervezett programot a Fő térre a Tánc-Lánc Alapítvány a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A rendezvény a hűvös, szeles időjárás ellenére is sok érdeklődőt vonzott. A pápai közönség számára már nem újkeletű a program, hiszen hétről hétre benépesül a tér szombaton, s más és más egyesületek, csoportok színesítik a nyári hétvégéket. Ma délután a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának csoportjai, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág néptáncegyüttese és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő népzenekara léptek színpadra.  

Igazi sikertörténet a pápai rendezésű X. Hungarian Baja

Vasárnap újabb két szelektív szakasszal zárult a jubileumi Hungarian Baja Terep-rally Világkupa futam. Az előre nem tervezett erdészeti munkálatok és a száraz idő tűzveszélyessége miatt a rendezők törölték a vasárnapi különleges szakasz egyik részét, ennek ellenére is volt bőven látnivaló. A mezőny Tapolcafőről rajtolt és mivel ez volt a verseny utolsó napja 122 kilométer után ma győzteseket is hirdettek. A magabiztosan autózó Joan Roma a beszámolók szerint kis híján egy, a pályára tévedt személyautóval ütközött, szerencsére a rutinos pilóta el tudta kerülni a balesetet, folytatta a versenyt és végül meg is nyerte. Mögötte a második helyet 42 másodperces hátrányt összeszedve csapattársa, a lengyel Krzysztof Holowczyc szerezte meg, a dobogóra Toyotával a Coffaro, Meneses duó állhatott fel, a legjobb magyar egység az ötödik helyen záró Lónyai Pál - Nyeste Róbert kettős lett. 

A kerámia bűvöletében

„Az igazi fazekas nem szépít: hagyja, hogy minden tárgy megmutatkozzon a maga természetes szépségében, s ami dísz rákerül, csak ajándék a vásárlónak. A fazekas teremt, a tárgy birtokosa pedig részesévé válik a teremtésnek…” - ez volt a kiállítás egyik mottója Berta István megfogalmazásában. Tegnap délután a Kékfestő Múzeumban nyílt időszaki kiállítás, A kerámia bűvöletében címmel a Pápa környékén dolgozó fazekasok csodálatos munkáiból. 

Orbán Éva a világbajnoki fináléban

Orbán Éva bejutott a női kalapácsvetés döntőjébe a selejtezőből a moszkvai atlétikai világbajnokságon – olvasható az origo.hu-n. A 28 éves magyar dobó első kísérlete sikertelen volt, második próbálkozásra 69,45 métert dobott, majd harmadszorra 70,62 méterig jutott. Bár nem érte el a 73 méteres selejtező szintet, csoportjában negyedikként, összesítésben pedig a 11. helyen végzett, így bejutott a 12 fős fináléba.
- Jó formában éreztem magam, szinte biztosra mentem, tudtam, hogy a második dobás már jó lesz - nyilatkozott az első csoport küzdelmeit követően az Eurosporton, hozzátéve, hogy kora délelőtt ekkorát még sose dobott. 
A női kalapácsvetők döntőjét magyar idő szerint pénteken 17 órakor rendezik meg.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre