A zene világnapján énekeltek és zenéltek a diákok

Ha valaki a délelőtti órákban a belvárosban sétált, nem mindennapi látványra lehetett figyelmes, ugyanis az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola közel 450 diákja a város több pontján a zene világnapja alkalmából népzenei csokorral örvendeztette meg a járókelőket. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta ének-zene szakos tanár érdeklődésünkre elmondta, a gyerekek nagy izgalommal készültek a mai napra már szeptember eleje óta, első közös próbájukat pedig tegnap délután tartották az iskola tornatermében. 
- Ez már a hatodik év, hogy iskolánk a zene világnapján közel 450 diákkal és tanáraikkal a város több helyszínén énekel. Idén a Március 15-e téren, az Áruháznál, a Pálos téren, a Polgármesteri Hivatal előtt és a csodálatos Fő téren örvendeztettük meg közös énekünkkel az arra járókat. Iskolánk ezzel szeretné erősbíteni a hagyományokat, a népdalok és az ének iránti szeretetet – mondta a tanárnő.
Sokan megálltak egy-egy pillanatra, kinyitották az ablakokat, de voltak, akik integettek a népes diákseregnek és velük együtt énekelték a jól ismert dallamokat. 
A zene világnapja alkalmából a Bartók Béla Zeneiskola közel 50 tanulója és tanáraik is játszottak ma délután néhány darabot a gyönyörű Fő téren, a Somogyi József Galéria előtt. A hangulatos utcazenék sokakat odavonzottak a térre. A rendezvényt Hetyei József, az intézmény igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, 12 évvel ezelőtt, a Bartók Zeneiskola ünnepelte először a zene világnapját a városban. A jó hangulatú, bár hűvös délutánon az iskola minden tanszaka bemutatkozott, különböző összeállítású hangszeres együttesként. 
A koncertet a közönség vastapssal jutalmazta. 

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre