Végéhez közelednek a munkálatok az evangélikus iskolánál

Négy tanteremmel bővült a Pápai Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, melyet szeptember 1-jétől vehetnek birtokba a diákok. Polgárdi Sándor esperes hírportálunknak elmondta, hamarosan befejeződnek a munkálatok az intézményben, s kezdődhet a 2013/2014-es tanév. 

- Februárban kaptunk értesítést, hogy nyertünk a pályázaton, majd március elején az alapkőletétel következett. Ezt követően a nyertes kivitelező el is kezdte a munkákat. A munkálatok hamarosan a finisbe érnek, jelenleg a szakemberek a csapadékvíz-elvezető rendszert építik ki, valamint a tantermekben az utolsó simításokat végzik, takarítanak. A tanári szobát egy másik épületben helyeztük el, a régi parókia épületét továbbra is az oktatási intézmény fogja használni, a tetőtér pedig nyelvi laborként, illetve egyéb közösségi térként fog majd működni a későbbiekben. Az új épületet az alsósok és a felsősök egyaránt használják majd - tájékoztatott Polgárdi Sándor.
Az esperes elmondása szerint az új épületre – mint minden evangélikus épületre – jellemző a csendes nagyság és a nemes egyszerűség.
- Az utóbbi két hónapban sajnos több olyan, előre nem látható ügyet kellett megoldanunk, amire nem számítottunk. Emiatt a kivitelezés egy kicsit meg is csúszott. Amikor megkezdődtek a kivitelezési munkák, abban bíztunk, hogy augusztus elejére el is készülünk, azonban menet közben akadtak olyan tényezők, melyek miatt megkéstünk, de szeptember 1-jén birtokba vehetik a gyerekek és a tanárok az új, modern, a kor kihívásainak megfelelő iskolát – mondta Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. 
 

Vissza az eredeti megjelenésre