Több mint 200 álláslehetőség a 2013. évi börzén

A megyében a legtöbb álláshelyet időről időre Pápa foglalkoztatási körzetében jelentik be a munkaadók, és a legtöbb sikeres munkábahelyezés is ebben a térségben történik. 

2013. első negyedévében mintegy 1200 álláslehetőséget ajánlottak a Pápa környéki és pápai foglalkoztatók – hangzott el ma délelőtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központja által szervezett állásbörzén. A Városi Sportcsarnokban tartott rendezvényen dr. Kovács Zoltán számolt be a munkaerő-piac jelenlegi helyzetéről.

 

 A kormánymegbízott azt hangsúlyozta, az állásbörze kitűnő lehetőség a munkaadók és az álláskeresők közti kapcsolatteremtésre, emellett fontos célja a rendezvénynek a munkaerő-piaci helyzet javítása. Dr. Kovács Zoltán beszélt arról is, a kormány tavaly 133 milliárd forinttal támogatta a közfoglalkoztatási programokat, s ezt idén további 21 milliárddal növelik. Pápa térségében a közfoglalkoztatásban érintett létszám 1922 fő volt, melyből a hagyományos, elsősorban önkormányzatok által szervezett 6-8 órás közfoglalkoztatásban 1453 fő vett részt, az országos közfoglalkoztatási programokban 449 fő volt érintett. A térségben a Bakonyerdő Zrt., a Pápa Környéki Vízi Társulat, valamint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás által szervezett országos programok voltak meghatározóak. 2013 első három hónapjában a megyében 2500 fő kapcsolódott közfoglalkoztatásba, ebből 312 fő Pápa térségében – derült ki az állásbörzén. A megyei kormányhivatal vezetője leszögezte, a kormány elkötelezte magát amellett, hogy a lehető legmegfelelőbb feltételrendszert biztosítja a gazdasági fellendüléshez, s így a munkahelyek megvédését és újabbak teremtését tűzte ki célul. A Nemzetgazdasági Minisztérium a tavalyi évhez hasonlóan idén 10 milliárd forintot különített el munkahelyteremtésre – tájékoztatott dr. Kovács Zoltán.

Az állásbörze megszervezését Unger Tamás is üdvözölte. Az alpolgármester elmondta, Pápa foglalkoztatási körzetének munkaerő-piaci helyzete összességében javuló tendenciát mutat. A legjobb regisztrált adat tavaly októberben mutatkozott, amikor a munkanélküliségi ráta 7,04 százalék volt. Pápán a megyében mért átlagnál alacsonyabb a munkanélküliség, a térséget tekintve viszont magasabb, hiszen a Pápa környéki településeken több az álláskereső – derült ki a rendezvényen.

A 2013. évi állásbörzén megjelent 32 munkáltató 80 munkakörben több mint 200 álláslehetőséget kínált az érdeklődőknek – jegyezte meg a helyi munkaügyi kirendeltség vezetője. Bocskay Gyöngyi elmondta azt is, a foglalkoztatók a legkülönfélébb munkakörökben hirdette meg állásait, elsősorban a lakatos, a hegesztő, a CNC marós, a raktáros, a targoncavezető, a vendéglátóipari, a gépész-, a minőségügyi-és villamosmérnöki szakmákban nyújtottak elhelyezkedési lehetőséget az álláskeresőknek. 

A munkáltatók álláskínálata mellett a munkaügyi központ különféle szolgálatatásait is megismerhették és igénybe vehették az érdeklődők, így például a jogi és a humán tanácsadást, de az ügyfelek tájékozódhattak az átképzési lehetőségekről, a munkaadók pedig az aktuális támogatási formákról.  

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre