Pünkösdi játszóház a Kékfestő Múzeumban

Hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a pünkösdi játszóházat a Kékfestő Múzeum. A kezdeményezés sikeres volt, hiszen a nagy meleg ellenére is sokan ellátogattak a múzeumba, hogy alkothassanak.
Vonnák Andrea, múzeumpedagógus érdeklődésünkre elmondta, az intézmény pedagógiai tervében az újrahasznosítást tűzték ki célul, ezért erről szólt a mai nap és erről fognak szólni a nyári táborok is.


Az ügyes kezű gyerekek papírvesszőből készíthettek madarat és WC papír gurigából ceruzatartót. A kézműves játszóházban a múzeum dolgozói és önkéntesek segítettek.
Horváth Kristóf szüleivel érkezett a játszóházba, ahol ceruzatartót készített, mint mondta, ebben fogja tárolni a színes ceruzáit és filctollait.
A színes programot a Dé-Mol Társulat vidám, interaktív darabja, a Csalóka Péter című mesejáték zárta.
Vonnák Andreától azt is megtudtuk, a múzeum nyáron is tárt karokkal várja a gyerekeket, hiszen ebben az évben is megszervezik a kékfestő tábort. A nagysikerű kézműves tábor elsősorban az általános iskolás korosztályt szólítja meg. A tábor ideje alatt megismerkedhetnek a kékfestés rejtelmeivel, a mintákkal és mintafákkal, a tematikus napokon pedig az újrahasznosítással foglalkoznak, készítenek használati tárgyakat és ékszereket is.
A tábort Vonnák Andrea vezeti, akinél még lehet jelentkezni, a kekfesto@papa.hu címen vagy személyesen a múzeumban. A tervezett turnus időpontok június 23. és 27., június 30. és július 4., valamint július 14. és 18. között lesznek.
A múzeumpedagógus hozzáfűzte még, az intézmény idén is részt vesz a Múzeumok Éjszakája programon, ahol szintén színes programokkal várják az érdeklődőket.

Vissza az eredeti megjelenésre