Pro Publico-díjban részesült a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa

Sikeres, példaértékű üzleti pályafutása, Pápa város gazdasági fejlődésében, valamint a helyi közösség támogatásában betöltött szerepe elismeréseként dr. Áldozó Tamás polgármester Pro Publico-díjat adományozott dr. Helmut Schuster, a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa részére. A rangos elismerést ünnepélyes keretek között vette át az idén nyolcvanéves üzletember a város vezetőjétől a városházán.

Dr. Helmut Schuster 1996-ban vette át a súlyosan eladósodott Hirtenberger-vállalatot, mely jól átgondolt, ésszezű gazdasági döntései sorozatának eredményeképpen jutott el a mai szintre – hangzott el a friss Pro Publico-díjas méltatásakor. Jelenleg három telephelye van a Hirtenbergernek: kettő Ausztriában, egy pedig Magyarországon, Pápán található. A vállalat dolgozói létszáma 900 fő felett van, közülük több mint 500-an a pápai cég alkalmazottai, így a városunkban található Hirtenberger-gyáregység kiemelkedő jelentőséggel bír a cégcsoporton belül.
A Hirtenberger-vállalat vezetője a tíz évvel ezelőtti pápai színrelépésekor egy bérelt telephelyen 50 fővel működő üzemet hozott létre, amiből mára már a város gazdasági életének egyik meghatározó, több mint ötszáz főt foglalkoztató vállalkozását építette fel az Ipari Parkban.
Dr. Helmut Schuster – aki saját elmondása szerint második otthonaként tekint Pápára – a díj átvételét követően megtekintette a városháza felújított épületét, és elismerését fejezte ki vendéglátóinak a látottakkal kapcsolatban. 

(forrás: papa-ma.hu)

Vissza az eredeti megjelenésre