Pénteken lesz a könyvtár új épületének ünnepélyes átadója

Szeptember 13-án, azaz pénteken 17 órakor ünnepélyes keretek között megnyitja kapuit az olvasók előtt a Jókai Mór Városi Könyvtár.  Az Esterházy-kastély rekonstrukciója miatt - az 1961 óta a kastélyban működő könyvtár - a Balla Róbert térre költözött. A korábban iskolaként funkcionáló intézményben tökéletes helye lett a könyvtárnak, minden zegzugát jól kihasználták. Ma délelőtt a sajtó képviselőinek dr. Hermann István könyvtárigazgató arról számolt be, hogy szinte már minden készen áll a pénteki ünnepélyes megnyitóra. A könyvtár teljes állományát sikerült elhelyezni a könyvtárosok, diákok és a sok önkéntes segítségével. 
- A könyvtár költöztetése idén tavasszal kezdődött, a teljes költözés pedig július közepén ért véget. 120.000 leltározott könyvet, több tucat nyomdaterméket és jó néhány köbméter papíralapú vagy egyéb anyagot hoztunk át a kastélyból. A költözés lebonyolításában a Városgondnokság munkatársai és a lelkes olvasók is segítettek -tette hozzá dr. Hermann István. 
A könyvtár igazgatója elmondta még, az új épületbe történő beköltözés alkalmából új, a város színeit jelképező piros-kék színű logója lett a könyvtárnak. 
- A könyvtár a város kulturális életéből már hiányzott, hiszen nagyon sokan érdeklődtek az új épületről, kíváncsian várták a nyitást - fogalmazott dr. Hermann István.
A könyvtár új épületének ünnepélyes átadója pénteken lesz 17 órakor, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a Balla Róbert tér 14. szám alatti épületben. A könyvtár nyitóceremóniája ezzel nem ér véget, hiszen szombaton egész nap színes programokra invitálnak kicsiket és nagyokat egyaránt 10 órától 16 óra 30 percig. A programok természetesen ingyenesen látogathatóak.
A kölcsönzés hétfőtől indul, a megszokott nyitvatartási rend szerint.

Vissza az eredeti megjelenésre