Pénteken betört hétfőn már elítélték

Ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, ezért állították elő a pápai rendőrök B. Zoltánt. Néhány óra múlva kiderült, hogy az igazoltatása előtt betört a pápai Kékfestő Múzeum irodájába és onnan műszaki cikkeket tulajdonított el. 
A 39 éves szegedi férfire és két női társára Regős Roland r. főtörzsőrmester nyomozó figyelt fel 2013. április 26-án délután Pápán egy rendőrséghez közeli utcában. A gyanús társaság igazoltatása közben a férfi el akart szaladni, de rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, mely során megállapították, hogy a férfit a Makói Rendőrkapitányság körözi. Ruházatát és a nála lévő csomagokat átvizsgálták, melyben ismeretlen eredetű kamerát és fényképezőgépeket találtak. 

A férfi kihallgatása közben bejelentés érkezett a kapitányság ügyeletére, miszerint a Kékfestő Múzeum feletti iroda ajtaját befeszítették és onnan fényképezőgépeket, videókamerát loptak el. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az eltűnt műszaki cikkek megegyeznek a B. Zoltántól lefoglalt tárgyakkal. 

A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését anyagi okokkal magyarázta.

A Pápai Rendőrkapitányság a gyanúsítottat 72 óra időtartamra őrizetbe vette, majd 2013. április 29-én a büntetőeljárás iratait betöréses lopás bűntett elkövetése miatt bíróság elé állítás céljából a Pápai Járási Ügyészségre megküldte.

A Pápai Járásbírság jogerősen 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt. 

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre