Pápa - a befektetőbarát település

Pápa városa jogosult a "befektetőbarát település" megnevezés használatára. A cím elnyerésének előzménye, hogy a város részt vett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal meghívásos alapon meghirdetett programján, mely tájékoztatást és felkészítést nyújtott a településeknek a befektetőkkel való kapcsolattartás témakörében.
A programnak célja volt, hogy a települések felkészüljenek az új befektetők fogadására, felkészültek legyenek a már letelepült befektetők kezelésében, és ösztönözni tudják a már letelepült befektetők újabb befektetéseit. A résztvevő települések több modulon keresztül, nagyon gyakorlatias információkhoz jutottak, melyek segítik munkájukat. A program eredményeként elkészült a város befektetés ösztönzési stratégiája, amely jelenleg egy munkaanyag, és amelyet kibővítve hamarosan a képviselő-testület elé tárnak. A stratégiától a város vezetése azt várja, hogy - a program céljához hasonlóan – a meglévő befektetőket további befektetésekre ösztönözzék, megkeressék azokat a befektetőket, akiknek az elképzelései találkoznak a város elképzeléseivel, és akiknek megfelelnek a város infrastrukturális és egyéb lehetőségei. A
program kapcsán a város bekerült a Nemzeti Külgazdasági Hivatal adatbázisába, mely elősegíti, hogy a  külföldi befektetők közvetlenül, elsőként megismerjék a város nyújtotta befektetési lehetőségeket.
A program további eredménye az, hogy a város kibővítette befektetési ajánlatait, melyeket már korábban is évről évre aktualizálva megjelentettek különböző fórumokon, és azon túl, hogy Pápa város honlapján is folyamatosan elérhető, osztrák és német kereskedelmi és iparkamarákhoz is eljuttatták, a közeljövőben pedig további külföldi szervezeteknek is elküldik, hogy a közvetlen szakmai kapcsolaton keresztül az érdeklődők megismerhessék a pápai befektetési környezetet és lehetőségeket, és olyan befektetők érkezzenek a városba, akiknek igényei megfelelnek a város által nyújtott lehetőségeknek.

(A Pápa-Ma.hu írása alapján.)

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre