Népszerű és szórakoztató programok a XVI. Vadásznapon

Számos szórakoztató és tartalmas program közül válogathattak a Pápai Agrárexpó látogatói. A Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében megvalósuló Vadásznap rengeteg lehetőséget kínált a kikapcsolódásra. Minden évben igencsak népszerű a vendégek körében a főzőverseny, hiszen a vadásztársaságok, valamint a vad-és erdőgazdálkodással foglalkozó szervezetek évről évre felülmúlják önmagukat. Idén is készültek a versenyfogások, komplett menüsor került az asztalokra, hogy a versenyzők minél jobban elkápráztassák a zsűrit. 

Le is volt nyűgözve a bíráló bizottság. Tengerdi Győző, a zsűri egyik tagja elmondta, rendkívül ötletes ételsorok készültek ebben az évben. A HM Verga Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a medvehagyma reneszánszát éli, amelyet előszeretettel használtak a főzőverseny résztvevői, de rendkívül jó ötlet volt a gombafélékkel történő fűszerezés, mint például a vargánya használata az ételekben. Tengerdi Győző hangsúlyozta, nehéz dolguk volt a sorrend felállításánál, hiszen mindenki hozta a formáját, igencsak ízletes ételek születtek. A zsűritag megjegyezte, a mai nap is arra hívja fel a figyelmet, hogy minél több alkalommal kellene vadhúst fogyasztanunk, hiszen nemcsak, hogy nagyon finoman elkészíthető, de igazán egészséges is. 
Tengerdi Győzőn kívül a négyfős zsűriben helyet foglalt Kovács Antal, a Várkertfürdő vezérigazgatója és Lukács Attila, a Veszprém Megyei Vadászkamara alelnöke. A zsűri elnöki tisztjét Pap Gyula kamarai elnök látta el.

A Veszprém Megyei Vadászszövetség Nagydíját a Somlótája Vadásztársaság hozta el, a Veszprém Megyei Kormányhivatal különdíját a Diána Vadászhölgy Klub nyerte, a Veszprém Megyei Vadászszövetség Különdíját a Veszprém Megyei Kormányhivatal FMI Vadászati Hatósága és a Takácsi-Malomsok Gerencementi Vadásztársaság érdemelte ki. A Hajagvidéki Vadásztársaság Pápa Város Nagydíját, míg a Döbröntei Váralja Vadásztársaság a város különdíját vihette haza. A Veszprém Megyei Vadászkamara Nagydíját a Marcal-völgyi Sólyom Vadásztársaság részére adományozta a zsűri, fődíjas ebédet főzött a Berhida-Ősi Földtulajdonosi Közösség és a Fekete István Vadásztársaság. Látogatói különdíjat kapott a Kislődi Hunor Vadásztársaság és a Nagyacsádi Kecskeevők Válogatott társasága, akik közel 800 adag vadpörköltet készítettek az agrárexpó vendégei számára.

A finom ebéd után számos program várta a jóllakott látogatókat. Az ebek szerelmesei a vadászkutyák ügyességében, engedelmességében gyönyörködhettek, míg mások a magasröptű harris ragadozó madarak és a héjasas látványos bemutatkozását tekinthették meg Kisteleki Gergely vezetésével. A délután folyamán volt speciális kutyás kutató-mentő bemutató és számos színpadi produkció szórakoztatta az expóra látogatókat.

A Vadásznaphoz kapcsolódóan, de nemcsak vasárnap, hanem mindhárom napon találkozhattak az érdeklődők Hári Tibor vadászfegyver művessel. A különleges szakma képviselőjét régóta vonzzák a nagy igénnyel elkészített míves fegyverek, ezért maga is arra törekszik, hogy minőségi munkájával töltse be azt az űrt, amely a térségben e szakma tekintetében mutatkozik. Hári Tibor nemcsak vadászfegyverek javítását vállalja, hanem azok díszítő vésését, munkáin arabeszkek, ornamentikák és vadportrék jelennek meg. A vadászpuskaműves trófea alátéteket is készít, kézi faragással díszített alátéteit hársfából és égerfából munkálja meg.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre