Motorosok ünnepe a ligetben

A Játékfesztivál elmaradhatatlan részeként idén is megszervezte a jótékonysági motoros napot a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör. Vasparipák százai, bőrszerkós széllovasok, a rock and roll életérzés hívei, valamint sok-sok érdeklődő jelent meg szombaton az Erzsébet ligetben, ahol változatos és látványos programok sora biztosította a remek hangulatot, a felhőtlen kikapcsolódást.
Ezúttal is látható volt a veterán motor és autó kiállítás, ki lehetett próbálni egy motoros szimulátort, a jelentkezők motoros ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat, illetve sokan kíváncsiak voltak a street-fighter showra. Emellett szkanderverseny is színesítette a rendezvényt, és a legkisebbek sem unatkoztak a gyerekek számára biztosított szórakozási lehetőségeknek (ugrálóvár, csónakázás) köszönhetően. A kilencedik alkalommal megszervezett jótékonysági motoros nap csúcspontja ismét a nagyszabású motoros felvonulás volt, melynek keretében mintegy háromszáz motor robogott végig a városon a Fő tér és a lakótelepek érintésével.

– Minden évben jótékony célból szervezzük meg a hagyományos motoros napunkat, amely nagy örömünkre a Játékfesztivál egyik fő programpontjává vált. Az idei fesztivált nagyon jól megszervezte a város, nekünk pedig nem célunk, hogy versenyezzünk a Fő téri programokkal, inkább egy üde színfoltja vagyunk a rendezvénynek. Mostanra kialakult a motoros napunk karaktere, és az arra kilátogatók köre. Idén a Vajda Márta Óvoda speciális csoportjának gyűjtünk adományokat, amiből speciális mozgásfejlesztő eszközöket vásárolnak majd – nyilatkozta hírportálunknak Kövi Gábor, a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör elnöke.

Megtudtuk tőle, rendezvényükre a Dunántúl több településéről, így például Balatonkeneséről, Győrből, Komáromból, Mosonmagyaróvárról, Sopronból és Székesfehérvárról is érkeztek motoros klubok, amelyeknek tagjai mindig remekül érzik magukat Pápán. – Sokan azért is szeretnek hozzánk jönni, mivel mi nem motoros találkozót, hanem egy motoros napot szervezünk, ahol sok a civil és családias a hangulat, mindehhez pedig kiváló környezetet biztosít az Erzsébet liget – fogalmazott a 11 tagot számláló pápai motoros egyesület vezetője, aki kérdésünkre elárulta, a következő, tízedik jótékonysági motoros napra jubileumi bulival készülnek majd.

A motoros ünnep este koncertekkel zárult, fellépett az Ajka Rock Band, a Magic Cats, a Rockers Band, valamint a Sleepwalkers nevű formáció. A jótékonysági motoros napon a szervezők becslései szerint több mint félezer ember fordult meg, a rendezvényt Pápa Város Önkormányzata, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, illetve helyi vállalkozók is támogatták.

Vissza az eredeti megjelenésre