Látványos gép-show az Agrárexpón

A XVII. Pápai Agrárexpón első alkalommal rendezték meg a gép-showt, melyen a kiállítók gépeiket mutatták be a közönségnek.  Az eddig megrendezett kiállítások során mindig is kiemelkedő szakmai tartalommal és igényességgel képviseltették magukat a gépgyártók és gépforgalmazók. Egy igazi agrárexpó nem is képzelhető el a jelenlegi szakmai elvárásoknak maximálisan megfelelő, újdonságokat felvonultató, de mégis a gazdák igényeihez és lehetőségeihez jól igazodó géppark bemutatása nélkül.A gépkiállítók agráriumában betöltött fontos szerepét elismerve a kiállítás szervezői első ízben lehetőséget kívántak biztosítani, hogy a gépkiállítók külön program keretében, mozgás közben mutassák be a leginkább figyelemre méltó monstrumaikat. A látványos gép-show sok érdeklődőt vonzott, a kicsitől egészen a nagyig. Elsőként az Agrofun Kft. talajművelő gépét tekinthették meg a nézők, majd a Győri Agroker Kft. gépei következtek. Őket követte a Valkon 2007 Kft., s végül az Agromaster Kft. vonultatta fel járművét.
A különleges program végén a kiállító gépforgalmazók színvonalas megjelenésükért díjakat vehettek át dr. Áldozó Tamás polgármestertől és Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökétől. 
Oklevélben részesült az Agrofun Kft, az Agromaster Kft., a Győri Agroker Kft., az Andest 2005 Bt., a Constar Hungary Kft., a Dorker Kft., a Vladimex Kft. Különdíjat pedig négy cég vehetett át, akik a rendezvényen való színvonalas megjelenésért kaptak elismerést.

Az Ihász Kft., a Készenlét Zrt., a Valkon 2007 Kft. és a kecskeméti Busa Bt., akik Pápa Város Önkormányzatának különdíját vehették át, mivel az eddigi valamennyi agrárexpón megjelentek. 
A három napos rendezvény ideje alatt az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a kiállított gépeket megvásárolni, de a szervezők gondoltak a kicsikre, s így játék-traktorokat is lehetett venni. 
A jó hangulatú délutáni program ezzel persze nem ért véget, hiszen színes kavalkád várt még mindenkire, többek között DR. GROG koncertje, a Munkácsy Zenestúdió, a Black Bunny Rock and Roll Klub és a Les Taylor swing and roll show vidám műsora szórakoztatta a látogatókat.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre