A közművelődési és közgyűjteményi dolgozók napja

Második alkalommal tartották meg A Pápa városi közművelődési és közgyűjteményi dolgozók napját, amelynek idén a Kékfestő Múzeum adott otthont. Péntek délután terített asztalok várták a múzeum hátsó kertjében a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Gróf Esterházy Károly Múzeum, a Pápai Levéltár, a Pápai Református Gyűjtemények, a Pápai Platán Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Tourinform iroda munkatársait. A családias hangulatú rendezvényen az önkormányzat nevében Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője köszöntötte a szép számban egybegyűlteket.– Az elmúlt évben rendeztük meg először a közművelődési és a közgyűjteményi dolgozók napját. Ennek a rendezvénynek hivatalosan nincs olyan állandó időpontja, mint például a pedagógus napnak. De miután nagyon sokan dolgoznak ebben az ágazatban, fontosnak tartjuk, hogy egy alkalommal bármiféle szakmai, hivatalos megkötés nélkül találkozhassanak egymással, és barátságos környezetben, jó hangulatban töltsék el a délutánt – nyilatkozta hírportálunknak Rádi Róbert.
Mint mondta, a közművelődési és a közgyűjteményi munka széles területet foglal le, amelyben a különféle fenntartásban lévő intézmények mellett egyéb szervezetek, gazdasági társaságok vagy éppen magánvállalkozások tevékenykednek. – Fontos, hogy együttműködjünk és hatékonyan tudjunk együtt dolgozni a város idegenforgalma, turisztikája, közművelődése minél magasabb szintű megvalósítása érdekében – hangsúlyozta a kabinetvezető.
Megjegyezte, terveik szerint a mostani alkalmon jelenlévők közül minden évben más-más intézmény, szervezet látja majd vendégül a nagy sikernek örvendő rendezvényt. Ha minden jól alakul, jövőre a városi könyvtár az új helyén, a megszépült, megújult udvarán fogadja a közművelődési és közgyűjteményi dolgozókat.
A rövid protokolláris – de vidámságot sem nélkülöző – percek után a finom falatok és a hűsítő italok kerültek a középpontba, majd pedig kötetlen beszélgetéssel zárult a remek hangulatban zajló délután, amelynek során a Kékfestő Múzeum megtekintésére is lehetőség nyílt.

Vissza az eredeti megjelenésre