Közel 70 millió forintot nyert a Weöres-iskola

A pápai Weöres Sándor Általános Iskola, mint innovatív iskolának az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0066 jelű pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 69.775.645 forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte, melyről az intézmény február 8-án értesült.

 A sajtó képviselőit az iskola igazgatója, Horváth Attila és az igazgatóhelyettes, Pulay Róbertné tájékoztatta.
- Nagy örömünkre szolgált, hogy a Weöres-iskola egy sikeres TÁMOP pályázat keretein belül közel 70 millió forintot nyert. A pályázatra tavaly júniusban jelent meg a felhívás, amelynek kapcsán Pápa Város Önkormányzatát megkerestem, hogy pályázhatunk-e. Rádi Róbert kabinetvezető arra kérte az önkormányzati intézményeket, hogy próbáljanak meg pályázni. A pályázat arról szól elsősorban, hogy az intézmények hogyan tudnak újszerű dolgokat felkínálni a diákjaiknak - mondta Horváth Attila.
- Szeretnénk a város kiváló lehetőségeit kihasználni és olyan tanórai, illetve tanórán kívüli programokat szervezni, amely a város közművelődési és sportlétesítményeit használja. Így a pályázati összeg a város fennhatósága alatt maradhat. Terveink között szerepel, hogy az Esterházy-kastélyba, a Kékfestő Múzeumba, a Hagyományok Hegyére, a Várkertfürdőbe, a Lovasiskolába és erdei táborokba is szervezünk különböző foglalkozásokat. A pályázat kapcsán több mint 20 különböző tevékenységet fogunk majd lebonyolítani - tette hozzá az igazgató. 
Pulay Róbertné elmondta, hogy a pályázat tartalmazza még a pedagógusok továbbképzését és jelentős eszközfejlesztéssel is jár.
- A pályázat megírását tavaly nyáron kezdtük el, szeptemberben volt a beadási határidő. A múlt héten értesültünk arról, hogy 69.775.645 forintot nyertünk. A megvalósítás ideje két tanév, a fenntartás pedig öt év - tájékoztatta a média képviselőit az igazgatóhelyettes. 

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre