Koszorúzott a huszáregyesület

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán szervezett városi ünnepség programjai ugyan elmaradtak, a Pápai Huszáregyesület és néhány emlékező visszafogott tiszteletadás mellett hajtott fejet a márciusi ifjak és a szabadságharc emléke előtt. A Március 15. téren ma délután öt órakor lelkes hagyományőrzőkből és emlékező pápaiakból egy kisebb csoport verbuválódott. 

A tiszteletadáson a Pápai Huszáregyesület tagjai az ihászi csata emlékműve előtt álltak díszőrséget, míg a megjelentek elhelyezték a kegyelet virágait. 
Tóth Kálmán, a Pápai Huszáregyesület alelnöke úgy fogalmazott, saját maguknak tartoztak ennyivel: a 20 éves egyesület a rossz időjárási körülmények ellenére sem szakíthatja meg a március 15-i tiszteletadás hagyományát. Tóth Kálmán hangsúlyozta, szervezetük Pápa katonatörténetének és lovashagyományainak ápolására esküdött fel. Ezért tartották fontosnak, hogy – közösségükből néhányan, akik nem rekedtek a hó fogságában – visszafogott keretek között emlékezzenek a '48/49-es eseményekre. 
A rövid megemlékezés a Szózat, majd a Székely Himnusz közös eléneklésével zárult.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre