A kikapcsolódásról szólt a mai nap az iparosok számára

Kiváló idő és színes programkavalkád várta a Pápa és Térsége Ipartestület tagjait és családjaikat az idei Iparos és családi napon. Az Ipartestületi Székházban tartott programot délelőtt Szabó Tibor elnök és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Az elnök köszöntőjében úgy fogalmazott, tizenkét évnyi elnöksége alatt úgy tapasztalta, van igény az ilyen közös programokra, hiszen a szürke hétköznapok csatái után kell egy nap, ami a kikapcsolódásról szól, kell, hogy összejöjjenek az ismerősök, beszélgessenek egy pohár bor mellett és jól érezzék magukat.
Dr. Kovács Zoltán beszédében felidézte az 1990-es évek végét, amikor az iparosok székházát sikerült visszaszerezni számukra, amit aztán az ipartestületi tagok maguk újítottak fel és tettek ilyen széppé.
-Szükség van arra, hogy a családtagokkal együtt így összejöjjenek, hiszen a hétköznapokon mindenki rohan, intézi az ügyeit, dolgozik, és ilyenkor van lehetőség egy kicsit leülni, beszélgetni a világ és egymás dolgairól. Mindehhez ma műsorok, jó zenék és finom ételek is társulnak.
A képviselő jó szórakozást kívánt minden megjelentnek és erre meg is volt a lehetősége felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A családi nap kulturális és szórakoztató műsora a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda apróságaival kezdődött, akik hagyományőrző dalokat és játékokat mutattak be, de volt zsírégető aerobic bemutató, hazai és külföldi slágereket adott elő a 3 Grácia formáció, délután pedig nosztalgia dallamok, slágerzenék és Kasza Laci show-ja várta az érdeklődőket. A rendezvényen az Acsády Ignác Szakképző Iskola tanulói a festő-, asztalos- és villanyszerelő szakmát mutatták be, a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjai pedig a szövés, textilvirág készítés és nemezelés tudományába vezették be a kicsiket és nagyokat, de a gépi képfestést is kipróbálhatták. Tomi betyár fából készült ügyességi játékokat hozott magával, a Bakonyerdő Zrt. munkatársa az erdők világával ismertette meg az érdeklődőket, a Gróf Esterházy Kórház pedig vércukorszint méréssel, vérnyomásméréssel és egészséges életmóddal kapcsolatos jótanácsokkal érkezett.
Az ízletes ebédről ugyancsak az ipartestületi tagok gondoskodtak, hatalmas kondérban főzték a pörköltet, készült halászlé és jól fogyott a cicege is.
A változatos programok mellett a rendezvény kiváló alkalmat adott a kötetlen beszélgetésre, régi emlékek felidézésére és persze a munka is szóba került az iparosok között. Konrád Jenő aranydiplomás villanyszerelő mester szintén a szakmában dolgozó fiával és menyével érkezett a szórakoztató programra. Az mester közel ötven éve iparos és ma is aktívan dolgozik, mint mondta, intézményeknél, családi házaknál is van munka bőven, hol javítás, hol új hálózat szerelése. Ebben a szakmában is folyamatosan kell képezni magunkat, megtanulni az új technológiákat, az új anyagok használatát – tette hozzá fia a mesterségről beszélve. Mint mondták, örülnek, hogy az ipartestület ismét megszervezte a családi napot.
-Fontosnak tartottuk, hogy eljöjjünk az iparos napra és támogassuk a helyi iparosságot. Jól érezzük magunkat, végignéztük a programokat, beszélgetünk, eszünk-iszunk – mesélte Konrád Jenő.
Az egész napos rendezvény sikeréhez ezúttal az időjárás is hozzájárult és minden adott volt a kellemes kikapcsolódáshoz.

Vissza az eredeti megjelenésre