Józan húsvét – fokozott közúti ellenőrzés az utakon

Március 25-én kezdődött és április 1-jéig tart az Országos Rendőr-főkapitányság húsvéti kiemelt ellenőrzési akciója, melynek feladata elsősorban az ittas vezetők forgalomból való kiszűrése. A hagyományosan megtartott húsvéti akció szorosan kapcsolódik az idei feladattervhez, mely az ittas vezetés visszaszorítását célozza.A „Józan húsvét” elnevezésű akció részleteiről Varga Balázstól, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjétől kértünk tájékoztatást.
-A Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén a múlt évben történt 619 sérüléses balesetből 48-at ittas vezető okozott, tehát nekünk is van mit tenni e téren. Ez a mostani közlekedési akció is ezt a célt szolgálja – mondta el a rendőr őrnagy.
A hétfőn kezdődött akcióban a kapitányság minden szakterületének rendőrei részt vesznek, a közúti ellenőrzések során vizsgálják az ittasságot és a jármű műszaki állapotát.
-Az akció nemcsak a gépjárművezetőkre, hanem az egy nyomon haladó járművek vezetőire is vonatkozik, tehát a kerékpárosokra és a motorkerékpárosokra is, a tavalyi évi statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a sérüléssel járó balesetek több mint húsz százalékát az egy nyomon haladó járművek okozzák.
Az előző évek szokásainak megfelelően a rendőrség ezúttal is készült apró, figyelemfelhívó ajándéktárgyakkal az ünnephez kapcsolódó ellenőrzéssorozatra, a gyermekeknek láthatósági eszközöket – prizmát és fényvisszaverő karpántot – adnak, a felnőttek pedig egy tájékoztató nyomtatványt kapnak a kerékpáros és gépkocsival történő közlekedés legfontosabb szabályairól.
Varga Balázs rendőr őrnagytól megtudtuk, a hétfőn kezdődött akció keretében már kellett intézkedniük ittas vezetővel szemben, de az ellenőrzés alá vont közlekedők elenyésző részét tették ki az alkoholos befolyásoltság alatt álló sofőrök. 

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre