Idén is elindult a koncertsorozat a Ferences templomban

Újra zenekedvelő hívek töltik meg vasárnaponként a Ferences templomot. Ez már a negyedik év, hogy a nyári időszakban hangversenysorozatot szerveznek a csodálatos akusztikájú, barokk templomban, melynek koordinálását Édes Lászlóné vállalta magára. Újra elindult a sorozat: a nyári hónapokban több alkalommal élvezhetjük a mennyei muzsikát, hiszen a meghívott zenekarok, előadók mindig igyekeznek a barokkhoz és a helyszín szakralitásához illeszteni repertoárjukat.
Tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara nyújtott igazi kikapcsolódást a zenekedvelő közönség számára. Nagy Tibor érdeklődésünkre elmondta, főleg barokk zeneművek csendültek a közel egyórás koncerten. A zenekar vezetője hozzátette, mindjárt a műsor elején egy izgalmas, sokak által kedvelt darabbal indítottak: Karl Jenkins Allegrettója egy igazi modern alkotás, mégis barokk hangzást kölcsönöz. Nagy Tibor hozzátette, természetesen nem maradhattak ki a repertoárból Bach, Haydn és Mozart muzsikái sem. A koncerten 23 zenekari tag szólaltatta meg a csodálatos hangokat, melyek a különösen szép környezetben mélyen megérintették a szíveket.

A Ferences templomban szervezett hangversenysorozat következő előadása június 2-án lesz, amikor egy veszprémi zenekar nyújt értékes kikapcsolódást a zenekedvelő hívek számára.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre