Hetényi diákok ismerkednek városunkkal

A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum Örök Barokk című pályázata keretében múzeumi kompetenciafejlesztő és gyermekfoglalkoztató nyári tábor zajlik a héten. Az európai uniós projekt keretein belül ezúttal 16 hetényi diák és 2 kísérő szülő ismerkedhet meg városunkkal és az Esterházy-kastéllyal, s ezáltal a barokk korral. 
Tanka Ilonka az egyik kísérő szülő szerint Pápa nagyon szép város. A hölgy első alkalommal jár városunkban, ami teljesen lenyűgözte.-Az emberek rendkívül barátságosak, befogadóak, érdeklődőek és kedvesek velünk. Jó érzés ilyen emberek között lenni. A szálláshelyünk is szuper, egyszóval elégedettek vagyunk mindennel. Vissza szeretnék térni ebbe a barokk városba családommal is, remélem hamarosan lesz erre lehetőségem – mondta Lajos Juhász Renáta. A hat napos nyári tábor során rengeteg színes program vár a diákokra. Jártak a Hagyományok Hegyén, a Tarczy Lajos Általános Iskolában, a Kékfestő Múzeumban. Holnap mennek a Várkertfürdőbe, a Nagytemplomba, valamint az Esterházy-kastélyba múzeumpedagógiai foglalkozásra, pénteken délután pedig részt vesznek a testvériskolájuk – a Tarczy Lajos Általános Iskola - évnyitó ünnepségén is. 
Gál Réka Ágota már nem első ízben jött Pápára, ahol jól érzi ismét magát.
-Nagyon tetszik ez a tábor, valamint a szép és tiszta kisváros. Legjobban a Hagyományok Hegye programja tetszett, mivel ott lovakat láttunk, amiket én nagyon szeretek, de bepillanthattunk a jurtába is – mesélte a kislány. Tanka Annának az Esterházy-kastély tetszett leginkább, azon belül is a barokk ruhában való táncolás és fotózkodás. A szlovákiai fiatalok és kísérőik közel egy hetet töltenek el a városban, amely maradandó élmény számukra – fogalmazták meg egybehangzó véleményüket.

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre