Egészségügyi nap a Honvéd Bajtársi Klubban

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének Egészségügyi Bizottsága egy nagy múltra visszatekintő gyógyszercéggel indította el egészségügyi felvilágosító programját, amelynek célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése és a prevenciós gondolkodás népszerűsítése. 

Ennek jegyében ma délután a Honvéd Bajtársi Klubbal közösen szerveztek egy egészségügyi napot a Helyőrségi Művelődési Otthonban az érdeklődő nyugdíjasoknak. Otrok Györgyné kommunikációs munkatárs érdeklődésünkre elmondta, a program célja, mellyel járják az országot, hogy az időskorúak figyelmét ráirányítsák arra, hogy az egészség nagy érték, amelynek megőrzéséért mindenki saját maga tehet.
- Nagyon fontosnak tartjuk a prevenciót. A nyugdíjasok egészségügyi ismereteinek bővítése a jövő nemzedékének életminőségére is hatással lehet, hiszen a nagyszülők a megszerzett információkat továbbadják gyermekeiknek és unokáiknak is.
Otrok Györgyné hozzáfűzte még, a program keretében eddig 24 helyszínen közel 4000 nyugdíjas részvételével tájékozódhattak az idősek a szív-és érrendszeri, valamint az urológiai betegségek tüneteiről, a csontritkulásról, illetve az Alzheimer-kór megelőzéséről és kezeléséről.
A rendezvény elején Major Anna, a Honvéd Bajtársi Klub vezetője szólt a megjelentekhez, majd Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a szép számban összegyűlteket. Mint mondta, az ilyen fajta rendezvények nagyon fontosak, hiszen a prevenció sokat jelent. A megelőzés sokkal olcsóbb, mint a már meglévő betegség leküzdése. Tehát a megelőzésre nagyobb hangsúlyt kell fektetni. 
A program folytatásában a gyógyszergyártó cégről láthattak egy rövidfilmet, majd dr. Zalai Károly PR főmunkatárs, gyógyszerész a szív-és érrendszeri problémákról, a krónikus sebkezelésről és az emésztési zavarokról tartott előadást. Ezt követően Együd Ferenc termékmenedzser az érelmeszesedésről beszélt. 
A rendezvényen gyógytornász segítségével mozgásprogramon vettek részt a nyugdíjasok, majd a Vidám Nagyik Dalkör összeállítása zárta az egészségügyi felvilágosító napot.
A Honvéd Bajtársi Klub következő összejövetelét jövő pénteken, azaz október 4-én tartja, az idősek világnapján.

Vissza az eredeti megjelenésre