Bővül a foglalkoztatás - gyárcsarnokot avattak Mezőlakon

A Johnson Controls új gyártócsarnokot épített Mezőlakon, amelyet október 2-án avattak fel. Az ünnepi rendezvényen Manfred Rotterdam, az amerikai cég európai üzletágának fém- és ülésszerkezet divíziójáért felelős alelnöke örömét fejezte ki a beruházás megvalósulása kapcsán, megköszönte az Európai Uniónak és a magyar kormánynak a támogatást és hangsúlyozta: Magyarország fontos helyszíne lett a vállalat közép-kelet-európai növekedésének, négy üzemben (Mezőlak, Pápa, Mór, Kecskemét) összesen 2500 főt alkalmaznak.

A mezőlaki beruházás közel 1,5 milliárd forint összértékű, ebből 378 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás, amelyet a cég a Gazdasági Operatív Program (GOP) Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása című pályázatán nyert. A fejlesztés során új gyártási-logisztikai csarnok építettek, tűzvédelmi rendszert, új étkezőhelyiséget és irodablokkot alakítottak ki. Külön gondot fordítottak az akadálymentesítésre, kerekes székes vizesblokképítésére, az irodák névtábláit vakok és gyengén látók számára Braille-írásos felirattal látták el. Az új gyáregységben 1500 m2 szolgálja majd a termelést, további 1500 m2-t raktározási célokra használnak, 400 m2-en irodák és szociálishelyiségek kaptak helyet.

A fejlesztést Kovács Csaba, a mezőlaki üzem igazgatója mutatta be. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Veszprém megyei kormánymegbízott az avató ünnepségen beszédében azt hangsúlyozta: a beruházással a Johnson Controls lett a legnagyobb foglalkoztató a pápai kistérségben. Több, mint 600-an dolgoznak itt, az elmúlt két évben közel 200 új munkahely jött létre Mezőlakon, s a következő hat hónapban további ötvennel számolnak.

A Johnson Controls mellett a pápai Hirtenberger Bt. és a Dunitalia Kft. is pályázott már sikeresen, így már a megítélt támogatások összege meghaladja a 3,72 milliárd forintot. Pápán és környékén eddig 111 gazdaságfejlesztési tárgyú pályázatot bíráltak el pozitívan, ezeknek köszönhetően 7,89 milliárd forint állami, illetve európai uniós forrás érkezett a településekhez és vállalkozásokhoz. Az avató ünnepséget követően a meghívott vendégek megtekintették a helyben előállított autóipari alkatrészeket és a gyártás folyamatát.

(forrás: Pápa és Vidéke)

 

Vissza az eredeti megjelenésre