Barokk vigasság - Családi nap a kastélyban

Rengeteg ügyes kezű kisgyermekkel és szüleikkel teltek meg az Esterházy-kastély földszinti termei, ahol első alakalommal rendeztek családi napot. A Barokk vigasság kézműves foglalkozással indult, ahol a kicsik díszes álarcot és sziluettet készíthettek, valamint különböző játékokkal játszhattak és akár arcfestésen is részt vehettek.  

A jó hangulatú délelőtt során Csiszár Gyula kovács és népi iparművész annak a zenélő madárnak a másolatát adományozta a kastélynak, amellyel nemrégiben Németországban harmadik helyezést szerzett a Gotha városában megszervezett 16. nemzetközi kovácstalálkozón és versenyen. A zenélő szerkezet a kastély fogadóterében várja a látogatókat.
Mészárosné Varga Veronika, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elsőként köszönetét fejezte ki Csiszár Gyulának a zenélő madárért, majd kiemelte, a mai hagyományteremtő szándékkal megrendezett családi nap az Örök Barokk című TÁMOP projekt keretein belül valósulhatott meg.
Kovács Hajnalka 11 éves kislány hírportálunknak elmondta, nagyon jól érezte magát a családi napon, melyre édesanyjával és testvérével látogatott ki. Készített álarcot is, amelyet a farsangi szezonban szeretne hasznosítani.
Déltől aztán finom sütemények és szendvicsek vártak a gyerekekre. Természetesen a délután is izgalmasan telt, hiszen a budapesti Garabonciás Gyermek és Ifjúsági Táncegyüttes produkcióit tekinthették meg az érdeklődők a Nádor-teremben, valamint interaktív foglalkozáson is részt vehettek.
- Budapestről érkeztünk a Garabonciás együttessel, egyedülállóak vagyunk az országban, mivel mi történelmi táncokkal és pantomin képzéssel is foglalkozunk. Közel 25 éve működünk már, Európa több országában is jártunk szerepléseken. Táncjátékaink a honfoglalástól egészen a 19. századig tartó időszakot ölelik fel. A pápai kastélyban már nem először járunk, hiszen annak idején a Barokk Napokon is szerepeltünk már. Az egyik legnépszerűbb produkciónkat, egy La Fontaine állatmesét hoztuk el a gyerekek legnagyobb örömére. A mese mellett egyéb interaktív előadással igyekeztünk a kicsiknek kellemes, vidám perceket hozni. Megpróbáltunk olyan darabokat játszani, amellyel közelebb hozzuk a barokk kort a gyerekekhez - mondta Aranyos Ágota művészeti vezető, koreográfus.
A tartalmas, egész napos programot az Esterházy Cimborák Klub szervezte meg. 

(forrás: papa-ma.hu)

Vissza az eredeti megjelenésre