Az építők is készülnek a ballagásra

Nemcsak a végzős diákok és családjaik, a Fő tér kivitelezői is készülnek a városi ballagásra. A holnap délelőtti hagyományos, nagyszabású ünnepi esemény útvonala a megújuló Fő téren halad át, ezt a szakaszt rendezték ma a kivitelező cég dolgozói. Mint arról már beszámoltunk az ünneplők a Plébániasoron haladnak majd végig és onnan mennek tovább az Esterházy-kastély mögötti szabadtéri színpadhoz.

 A Plébániasor meghosszabbításában Fő utca felőli oldalon a totózó vonaláig készülhetett el a burkolat, a következő néhány méteren a további munkálatok miatt nem rakhatták még le a gránitköveket, ott az alapbetonon haladnak mjad végig a ballagók. A kastély felőli oldalon a menet teljes szélességében elkészült a burkolás és a fugázás, a kastélyhoz vezető járda felé átjárást nyitottak, a szegély melletti területet pedig feltöltötték murvával és behengerelték.
 A munkaterületet kordonnal zárták el a vonulási útvonaltól, a még botlásveszélyeket elhárították, az elektromos szekrény elkerítették, a területet feltakarították, a zöld felületeket pedig termőfölddel töltötték fel a ballagási útvonal mentén.
A kivitelező egyébként holnap néhány munkatárssal ügyeletet biztosít a Fő téren, arra az esetre, ha az elrendezett területen valamit még igazítani kellene.

Vissza az eredeti megjelenésre