Cégek, vállalkozások


JELENTŐSEBB IPARI PARKI BERUHÁZÁSOK

Az elmúlt években az ipari park zöldmezős részén jelentős cégtelepítések történtek, amelyek közül az egyik legnagyobb beruházás első üteme 2002. júniusában került átadásra.

Ekkor a Hirtenberger Precízióstechnikai Művek (Hirtenberger Automotive Safety Hungary) 1000 m2  alapterületű építményében elkezdődött az autóipari részegységek gyártása. A fejlesztéshez a cég 140 MFt összegű vissza nem térítendő támogatást kapott.  A több ütemben tervezett cégfejlesztés második neygedik is megvalósult, így napjainkban 9000 m2 beépítésével a vállalkozás 750 főt foglalkoztat.

A Yanfeng Automotive Hungary Kft. bőripari tevékenységet folytató autóipari beszállító, amely kárpitozott autóalkatrészek előállításával foglalkozik. Az ipari parkban a 24000 m2 alapterületű üzemben a Kft.  közel 2500 főt foglalkoztat. A cég a megrendelés állomány dinamikus  növekedése miatt a gyártást folyamatosan fejleszti.

A Pápai Asztalos Kft. 2006-ban az ipari park zöldmezős részén található 1 ha-os földterületen, 350 MFt-os beruházással, 3.000 m²-es alapterületen csarnokot, iroda-, és raktárépületet épített. A Mozsár utcában megvalósuló beruházás eredményeként, a jelenlegi bútorgyártó tevékenységüket folytatva, 40-50 főt foglalkoztatnak. A cég külföldi piacát tovább bővítette, ez évtől már az USA-ba és Japánba is szállítanak bútoripari termékeket.

 

Vissza az eredeti megjelenésre