Adottságaink


PÁPA ÉS TÉRSÉGE

Pápa Budapesttől, Bécstől és Pozsonytól közel egyenlő távolságra, Magyarország gazdaságilag egyik legfejlettebb régiójában található.
Pápán a századfordulótól vannak jelen a nagyobb ipari üzemek, első sorban a textil- és élelmiszer-ipari gyárak, valamint a gépgyártással, faiparral foglalkozó cégek. A város mai arculatában egyre markánsabbak a kis- és középvállalkozások, valamint a külföldi befektetések. A német, olasz, amerikai, holland, osztrák tőkével alapított vagy modernizált cégek egyre több pápainak és környékbelinek biztosítanak munkát. A város gazdasági adottságai a jelenben is jók, Északnyugat-Magyarország gazdaságában meghatározó szerepet játszó városok 40-50 km-es körzetében helyezkedik el, ahol már több multinacionális cég is jelen van.
A város és a környező (volt járási) községek régiója 1021 km2-en fekszik, 49 települése 60 000 főt számlál. Pápa városában 30 000 ember él. Területi adatait, a települések számát tekintve, a megye legnagyobb régiója.

10 ÉRV A VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK MELLETT

  1. A város Magyarország gazdaságilag egyik legfejlettebb régiójában található.
  2. Pápa az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa.
  3. A település vasúton, közúton és légi úton egyaránt könnyen elérhető.
  4. Az ipari parki infrastruktúra kiépített, illetve az igényekhez igazodva bővíthető.
  5. Jelentős a gépipari munkakultúrával is rendelkező szakképzett munkaerő, amely a helyi intézményekben képezhető, illetve átképezhető.
  6. A városban színvonalas és széleskörű angol nyelvoktatás folyik, amelynek eredményeként egyre több munkavállaló ismeri a nyelvet.
  7. A Pápai Ipari Park a magyarországi ipari parkok élmezőnyéhez tartozik.
  8. Az ipari parkban beépítésre alkalmas földterület akár 10 Euro/m2 áron is megvásárolható.
  9. A Pápai Ipari Park a betelepülőŐ cégek számára komplett szolgáltatást nyújt.
  10. A városban színvonalas szabadidő eltöltési, rekreációs, szórakozási, sportolási lehetőségek találhatók.
Vissza az eredeti megjelenésre