Várkertfürdő

10 éves a Várkertfürdő

Kellemetlen, szomorkás időre virradt a szombat reggel, ám a Várkertfürdő munkatársait nem lepte meg, hogy születésnapi programjukat nem fogadták kegyeikbe az égiek, hiszen miért éppen a tízedik születésnapon lett volna igazán jó idő, ha már az elmúlt kilenc alkalomból hétszer nem kedvezett igazán az időjárás a strandra tervezett programoknak. 

Tíz éves a Várkertfürdő

Pontosan tíz esztendővel ezelőtt, 2003. augusztus 8-án nyitotta meg a pápaiak és környékbeliek hatalmas érdeklődése mellett kapuit a Várkertfürdő. Akkor a strandot és az uszodát vehették birtokba a fürdőzni vágyó vendégek, október végén pedig a termálfürdőt is átadták. Az augusztusi fürdőnyitó ünnepségen kétezren próbálták ki a város legújabb létesítményét, az avató ceremónián részt vett Matolcsy György, aki 2000-2002 között az Orbán-kormány gazdasági minisztere volt és Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter. A köszöntő szavakat követően dr. Kovács Zoltán akkori polgármestert és Kovács Antalt, a fürdő vezetőjét kollégái egy jól irányzott mozdulattal öltönyöstül lökték a strand élménymedencéjébe, őket pedig Gyurcsány Ferenc követte ugyancsak ruhástul, de önszántából. 

Vagyonvédelmi strandnap a Várkertfürdőben

Első alkalommal rendezett vagyonvédelmi strandnapot a Várkertfürdőben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság. A balatonparti strandokon már hagyományosnak mondható program arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a nyaralni indulók, strandolók miként óvhatják meg magukat attól, hogy tolvajok áldozataivá váljanak és az önfeledt fürdőzés örömét elvegye értéktárgyaik eltűnésének bosszúsága és kellemetlensége. A kezdeményezésben partner volt a Várkertfürdő, így a „szimpla” tájékoztató előadás félnapos, nyereményjátékokkal, érdekességekkel színesített családi programmá nőtte ki magát. 

Évadzárót tartottak Pápán a cseh kempingezők

A cseh camping és caravanning klub a múlt héten városunkban, a Várkert Termál Kempingben tartotta csütörtöktől vasárnapig tartó évadzáró találkozóját. Az esemény megnyitóján dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere köszöntőjében kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek.

Feliratkozás Várkertfürdő csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre