Vajda Lakótelepi Nap

Jó helyre került a vajdai nap bevétele - Több mint 150 ezer forintot kaptak a látássérültek

A nyári és őszi hónapokban megszervezett lakótelepi, illetve városrészi napok rendszerint jótékony céllal valósulnak meg. A Pápa Város Önkormányzata által szervezett, egy-egy városrész lakosságát összefogó szórakoztató rendezvények kiemelt programja a főzőverseny, melynek bevételét minden alkalommal egy, a településrészen működő intézmény vagy a városban tevékenykedő civil szervezet tudhat magáénak.

Kikapcsolódás, szórakozás, közösségépítés, jótékonyság a Vajda Lakótelepi Napon

Éppen hogy csak elkészültek az ínycsiklandó ételek, egy óra sem telt el, már ki is ürültek a bográcsok. Ez is azt jelzi, hogy a főzőverseny résztvevői igencsak kitettek magukért, mindenki beleadta szívét, lelkét, hogy minél finomabb pörköltet készítsen a mai napra. A jótékonysági főzőverseny zsűrijének nem volt könnyű dolga. Fábián Istvánné, az óvodai konyha vezetője elmondta, sokan sokfélét készítettek, a helyezettekről természetesen nemcsak a pörköltek ízvilága döntött, hanem az esztétikus tálalás is. A zsűri elnökét Gyenese Gábor, a vajdai óvoda vezető szakácsa segítette az értékelésben. A jótékonysági főzőverseny harmadik helyezettje az Egyesített Szociális Intézmények csapata lett, míg a képzeletbeli dobogó második fokára Polgár Györgyné és csapta állhatott fel. A legfinomabb pörköltet pedig a Fenyveserdő Bölcsőde közössége főzte. A főzőversenyen befolyt összeget ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja tudhatja magáénak. A 150.305 forint nagy segítséget jelent a látássérülteket tömörítő klub életében.

Megkezdődött a Vajda Lakótelepi Nap

A reggeli eső cseppet sem szegte kedvét a főzőcsapatoknak. A Vajda Lakótelepi Nap keretében délelőtt 18 csapat készítette össze gondosan a hozzávalókat, aprította a húst, a zöldséget, s ki-ki a finomabbnál finomabb adalékokat, amelyekkel még ízletesebbé kívánták varázsolni főztjüket. A Vajda Lakótelepi Napon 18 csapat verseng a legízletesebb bográcsos ételt készítő csapat címéért. Többen hagyományos pörköltet készítenek, mások gombával bolondítják meg főztjüket, míg egyesek a füstös ízben bíznak, amit csülökkel érnek el. A kérdésre – hogy mégis mi kerül a bográcsba? – a legtöbben egyszerűen csak így válaszolnak: kiváló alapanyagok és ami a legfontosabb, a szív és a lélek.

Feliratkozás Vajda Lakótelepi Nap csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre