rendezvény

A belváros múltjáról szólt a városnapi rendezvény

1994 óta ünnepli az önkormányzat Pápa Város Napját annak emlékére, hogy 1848-ban e napon zárultak le az első szabad helyhatósági választások. 

Játékfesztivál új köntösben - Három nap a játék jegyében

Vidám gyermekzsivaj, önfeledt beszélgetések, mulató fiatalok és zene – így foglalták el a pápaiak a megújuló Fő teret a kora esti órákban. A 23. Játékfesztivál fő helyszínén a látogatók kiültek a napernyők alá, a gyerekek játszottak a szökőkutaknál, a fiatalok a lépcsőkre telepedtek – egyszóval benépesült, újra a miénk lett a Fő tér.

Finisben a Szigeti veszedelem próbái

28 csoport, több mint 300 diák készül már hónapok óta arra a nagyszabású összművészeti bemutatóra, melyet a jövő csütörtökön, vagyis június 13-án, 21 órától láthat a közönség az Erzsébet ligetben, Szigeti veszedelem címmel.  A hosszas munkafolyamat a végéhez közeleg, jelenleg a résztvevők lázasan próbálnak a JMSZK színháztermében. 
Komáromi Sándor, a darab rendezője elmondta, ma kezdődött a próbahét, melynek során egy hétig reggeltől késő estig gyakorolnak a fellépők.

Iparos nap, nemcsak iparosoknak

Régi hagyománya van az Iparos és családi napnak, melyet minden nyár elején nagy gonddal szervez a Pápa és Térsége Ipartestület. Szabó Tibor ipartestületi elnök hangsúlyozta, fontosnak tartják a rendezvény lebonyolítását, hiszen szükség van azokra az alkalmakra, amikor az ember kiszakadhat a hétköznapok szürkeségéből. A iparos nap mindig is nagy közösségformáló erővel bírt, a rendezvényre látogatók szórakoztató programokon vehetnek részt, beszélgethetnek, mulathatnak, vagy egyszerűen csak pihenhetnek egy nagyot a tóparton.

Óvjuk nemzetünk és közösségeink összetartozását! – A trianoni tragédiára emlékezett a város

– A két világháború között, a rendszerváltás után a Trianon-emlékművekre többnyire azt írták: semmi sem tart örökké. A nemzeti összetartozás napja azt üzeni, van, ami örökké tart, ez pedig az összetartozásunk – fogalmazott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ma késő délután a Millenniumi Emlékparkban, ahol a trianoni tragédiára emlékezett a város a Nemzeti Összetartozás Napján.

Már a harcosok és a vitézek is készen állnak a Szigeti veszedelemre

A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium hat diákja vett részt a Végvári vitézlő oskola elnevezésű foglalkozássorozaton, melyet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ nyertes TÁMOP projektje nyomán valósítottak meg az elmúlt hónapokban. A Pápai forgatag címmel indult projekten belül a hat fiatal a Hagyományok Hegyén ismerkedett a török uralom idején meghatározó végvári harcok sajátosságaival, a kor jellemzőivel.

Gregorián dallamok a Ferences templomban

Immár negyedszer rendeznek a nyári időszakban hangversenysorozatot a Ferences templomban. Előző vasárnap a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara, míg ma este a Padányi Gregorián Kamarakórus adott színvonalas koncertet Pápa legrégebbi barokk templomában.

Udvari játékok vásárlására fordítják a Huszár lakótelepi nap bevételét

Rendkívül nagy sikere volt a tavalyi Huszár lakótelepi városrészi majális főzőversenyének, melynek bevételét a szervezők jótékony célra ajánlották fel. A jó hangulatú versenyen mintegy 230 ezer forint jött össze, melyet a körzet két óvodája használhat fel udvari játékok beszerzésére. A Huszár Lakótelepi Óvoda már döntött is az összeg, azaz a 115 ezer forint sorsáról. A játékokat Bocskay László, a körzet önkormányzati képviselője adta át az intézménynek. 

Színes kavalkád a Civil Majálison

Meghallgatásra találtak a Civil Szerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete munkatársainak és az Önkéntes- Pont-Most! elnevezésű projektjükben tevékenykedők imái, hiszen az időjárás kegyeibe fogadta a ma délutánra szervezett szabadtéri Civil Majálist. 

Díjugrató verseny a Lovasmajálison

A szezon első versenyén C1 (100 centiméter magas, 120 centiméter széles akadályok) és C2 (110 centiméter magas, 130 centiméter széles akadály) típusú versenyszámokat rendeztek az idei Lovasmajális szombati és vasárnapi napján. A megmérettetés népszerű a térség lovasainak körében, akik idén sem maradtak távol, szombaton inkább a show részére helyezték a hangsúlyt a szervezők, így kétfordulós fogathajtó-, gyerek ügyességi- és póni galopp verseny, valamint magasugratás szerepelt a számok között. 

Oldalak

Feliratkozás rendezvény csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre