Pápai Rendőrkapitányság

Pályaválasztási kiállítás: Szükség van a jól képzett munkaerőre

Ezekben a hetekben tartják pályaválasztási tájékoztatóikat, nyílt napjaikat a középfokú oktatási intézmények, felhívva a végzős általános iskolás fiatalok figyelmét az egyes intézményekben kínált képzésekre, szakmákra. Mintegy megkoronázva az iskolai nyílt napokat, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat minden évben megszervezi pályaorientációs kiállítását a Sportcsarnokban.

Kiválóan teljesített a Pápai Rendőrkapitányság

Fegyelem és magas színvonalú feladat végrehajtás – ez jellemezte a Pápai Rendőrkapitányság múlt évi tevékenységét. A kiemelt feladatok között a bűncselekmények számának visszaszorítása, a közbiztonság javítása, a közterületek és nyilvános helyek rendjének fenntartása és az állampolgárok biztonságának szavatolása szerepelt. A 2013-as esztendőt állománygyűlésen értékelte a kapitányság.

Gyerekek segítették a nyomozók munkáját

Hat gyermek segítségét köszönte meg ma délután a rendőrkapitány egy bőr futball labdával a kapitányság nagytermében tartott kis ünnepségen. A gyerekek ugyanis a közelmúltban olyan információt adtak a rendőröknek, amivel sikerült kézre keríteniük egy budapesti bűnöző csoportot. Szappan Csaba rendőrkapitány a labda átadását megelőzően köszönetet mondott a szüleikkel érkező fiataloknak figyelmességükért, és azért, hogy felismerték, hogy mit kell tenniük a gyanús egyének láttán.

Tudatos közlekedésre nevel a rendőrkapitányság új programja

Közlekedj tudatosan – ezzel a címmel hirdetett közlekedésbiztonsági akciót november közepén a Pápai Rendőrkapitányság. A baleset-megelőzési célokat szolgáló programból még tíz nap van hátra, a gépkocsivezetők addig csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Nagyobb rendőri jelenlét a városközpontban

Szeptember elejétől új stratégia szerint biztosítja a közrendet a belvárosban a Pápai Rendőrkapitányság.  A megerősített rendőri jelenlétet – tán szokatlannak tűnő módon – pont egy sikeres és gyors felderítést követően rendelte el Szappan Csaba rendőrkapitány, lakossági észrevétel alapján. 

Idősek napján az idősek védelmében

Az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekről szervezett előadássorozatot a Pápai Rendőrkapitányság kapcsolódva az október elsejei világnaphoz. Az ilyen típusú tájékoztató azonban nem újkeletű, hiszen a pápai rendőrök régóta tartanak hasonló programot idősek klubjaiban, települési összejöveteleken. A Pápai Rendőrkapitányság régóta kiemelt figyelemmel követi nyomon az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményeket, ezeket folyamatosan elemzik, értékelik és kutatják azokat az okokat, körülményeket, amik a bűncselekményekhez vezethettek.

Kiss Barnabás: Büszke vagyok arra, hogy a Pápai Rendőrkapitányságon teljesíthetek szolgálatot

Kiss Barnabás, a Pápai Rendőrkapitányság zászlósa vehette át idén a Pápa Város Rendőre elismerést. A kitüntetést Áldozó Tamás polgármester adta át a Veszprémben tartott megyei Szent György-napi és Flórián-napi ünnepségen. 
A rendőrzászlós 2001-ben kezdte meg hivatásos rendőri szolgálatát a pápai kapitányságon. Előbb gyalogos járőrként dolgozott, majd fogdaőr lett, aztán pedig gépkocsizó járőr. Három év elteltével ügyeletesnek nevezték ki, 2008-tól pedig szolgálatparancsnoki beosztást kapott a jelenlegi járőr- és őrszolgálati alosztályon.

Pénteken betört hétfőn már elítélték

Ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, ezért állították elő a pápai rendőrök B. Zoltánt. Néhány óra múlva kiderült, hogy az igazoltatása előtt betört a pápai Kékfestő Múzeum irodájába és onnan műszaki cikkeket tulajdonított el. 

Feliratkozás Pápai Rendőrkapitányság csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre