Pápai Hús 1913 Kft.

Fizetési haladék januárig – csődegyezségi tárgyalás a Pápai Hús hitelezőivel

Újabb hitelezői egyeztetést tartott a Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.” a cég hitelezőivel. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központba összehívott tárgyaláson a 363 meghívott közel 80 százaléka megjelent, az egyeztetés nyugodt hangnemben zajlott, eredményét pedig úgy értékelte Uzsoky András ügyvezető igazgató, hogy ez újabb kis lépés lehet a cég helyzetének megoldása felé.

Pápai Hús: megoldás még nincs, szócsata van – Gőgös Zoltán válasza dr. Kovács Zoltánnak

Dr. Kovács Zoltán kormánypárti országgyűlési képviselőnek a pápai húsgyárral kapcsolatos előző heti mondataira reagált Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő az MSZP helyi szervezetének ma délutáni sajtótájékoztatóján. Az eseményen elhangzott az is: a csődeljárás alatt lévő Pápai Hús 1913 Kft. esetleges bedőlése a szakadékba ránthatja Pápa Város Önkormányzatát.

Higgadt tanácskozás a Pápa-Ser Kft.

Ma délelőtt tartotta hitelezői egyeztetését a Pápa-Ser Kft. „cs.a.”. A csődeljárás alatt álló cégnek a Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.” a tulajdonosa, így kiemelten fontos volt a tanácskozás kimenetele. Uzsoky András ügyvezető arról tájékoztatta hírportálunkat, az egyeztetésen kilencven százalékban jelen voltak a hitelezők és száz százalékban megszavazták a támogatott hitelező által javasolt döntést.

Áldozó Tamás a húsgyári tüntetésről

Hétfő délelőtt több mint ötven élőállat-beszállító demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelye előtt, a gazdák pénzüket követelték. A tüntetésre Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízió stúdiójában reagált.

A Vidékfejlesztési Minisztérium kifizeti a gazdákat

A Pápai hús 1913 Kft-nél kialakult helyzetért az előző menedzsment a felelős – fogalmazott augusztus 30-án tartott sajtótájékoztatóján Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. A sajtótájékoztatón jelentették be, a minisztérium saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús 1913 Kft. élőállat-beszállítóit, azokat, akiknek követelése nem haladja meg a 2,5 millió forintot. 

Házkutatás a volt gazdasági igazgatónál

Vezető hírei között közölte ma a Hír TV a Pápai Hús 1913 Kft. volt gazdasági igazgatójánál tett rendőrségi házkutatást. A tudósítás szerint, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai reggel vonultak a helyszínre, de a házkutatás céljáról nem nyilatkoztak a sajtónak. A Híradó 17 órakor kezdődött kiadásában közölt tudósítás szerint a számviteli rend megsértése miatt folyik eljárás.   Teljes hír:http://mno.hu/hirtvvideo?page=2

Sajtóközleményben reagált a Pápai Hús menedzsmentje

A tüntetés szervezésének hírére sajtóközleményben reagált a Pápai Hús 1913 Kft. menedzsmentje. A közlemény tartalmát több nyomtatott és elektronikus lap is közölte az elmúlt napokban. 

Hétfőn tüntetnek a gazdák

A héten jelent meg hír, hogy tüntetésre készülnek az élőállat beszállítók a Pápai Hús 1913 Kft. székhelye előtt. A megyei lap tudósításában Csepregi Kálmán és Varga Béla úgy nyilatkozott, hogy elfogyott a türelmük és mivel más esélyt nem látnak a megoldásra demonstrációt szerveznek. A gazdák nem kívánnak engedményeket tenni és minden fillérre igényt tartanak, sőt a kamatokat is kérik – mondta Csepregi Kálmán a megyei lap szerint. A tüntetést szeptember 2-án 10 órakor tartják.   Teljes cikk: http://veol.hu/hirek/papai-hus-tuntetesre-keszulnek-a-gazdak-1558738

Áldozó Tamás a húsgyár helyzetéről

Mint arról hírt adtunk, múlt szombaton villámakciónak nevezett demonstrációt szervezett a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének Pápai Csoportja tiltakozásul azért, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. felmondta a kollektív szerződést. A belvárosban tartott megmozdulás kapcsán kérdeztük a cégcsoport többségi tulajdonosát - az önkormányzatot – képviselő polgármestert a vállalat helyzetéről.

Utcára vonult húsgyári szakszervezet

Tiltakozó akciót szervezett ma délelőtt a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének helyi szervezete. A húsgyári dolgozók alig ötvenfős csoportja a Kossuth utcán gyülekezett, majd a Március 15. tér felé vonultak és onnan sétáltak vissza a Városháza elé. A tiltakozók között ott voltak a helyi MSZP, a Jobbik és a DK tagjai, vezetői is, akik mint elhangzott, civilként csatlakoztak a villámakciónak nevezett demonstrációhoz. A demonstrálókat Harkai Attila szakszervezeti elnök vezette, aki egyébként a húsipari vállalat felügyelő bizottságának is tagja.

Oldalak

Feliratkozás Pápai Hús 1913 Kft. csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre