havazás

Remek helytállás az ítéletidőben

A förgeteg elvonult, az utak járhatók, a bajba jutottak talán már csak borzongató kalandként emlékeznek a néhány nappal ezelőtti ítéletidőre, s a vele járó kellemetlenségekre.
Csillag István, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a hétvégi extrém időjárás okozta hófúvások kapcsán elmondta, március 14-én a délutáni órákban megnövekedett a műszaki mentések száma. A Pápai Járási Hivatal vezetőjével együttműködve létrehoztak egy operatív törzset a katasztrófavédelem épületében, az intézkedések ezentúl itt születtek. 

A kistérség minden útja járható

Nem sokkal ezelőtt kaptuk a tájékoztatás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségének vezetőjétől, hogy illetékességi területük minden települése járható. A cég munkatársai folyamatosan dolgoztak éjszaka is, hogy az elzárt településeket kiszabadítsák a hó fogságából. A legkritikusabb helyeken, a járás északkeleti részén több helyen még mindig ott vannak a hómarók és hóekék, ezek az utak szélesítését végzik, de már minden település megközelíthető.

Orbán Viktor tájékozódott a pápai helyzetről is

A miniszterelnök telefonon hívta fel Áldozó Tamás polgármestert, hogy tájékozódjon a rendkívüli időjárási körülmények miatt kialakult helyzetről. Orbán Viktor brüsszeli útjáról visszatérve azonnal a belügyminiszter által összehívott operatív törzs tanácskozására sietett, ma délután pedig telefonon érdeklődött a városban történtekről. 

A kistérség legtöbb útja járható

A havazás kezdete óta folyamatosan dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségének munkatársai, az erős szél miatt azonban nem sok eredménye volt munkájuknak. A városból kivezető valamennyi utat lezárták, a rendőrök mindenkit visszafordítottak a város széléről. 

Dialízises betegeket mentenek a bázisreptér katonái

Az MH Pápa Bázisrepülőtér állománya is aktívan részt vesz a rendkívüli időjárás miatti mentési feladatokban. Gangler László, ezredes, a reptér parancsnoka érdeklődésünkre elmondta, a katasztrófavédelmi kirendeltséggel együttműködve kapcsolódtak be a térség útjain elakadt járművek mentésébe és a hóeltakarítási munkálatokba. 

Több mint százan rekedtek a városban - még nem lehet útnak indulni

A rendkívüli időjárás miatt tegnap késő este lezárták a Pápáról kifelé vezető utakat, éjszaka és hajnalban nem lehetett közlekedni a térségben. A buszokat leállították, csak a vonatok jártak. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatos szolgálatban voltak, több tucat elakadt, árokba csúszott járművet kellett kimenteniük. 

Nincs elrendelt tanítási szünet - hóhelyzet Pápán

Több internetes portál híradásaival ellentétben nincs elrendelve tanítási szünet holnapra a megye középiskoláiban. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent közlemény így fogalmaz a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ülésén hozott döntésről: A testület elnökének javaslatára az időjárási viszonyokra tekintettel 2013. január 18-ra a bejáró tanulók távolléte igazoltnak tekinthető, amennyiben az iskolába-jutásuk vagy hazajutásuk nem biztonságos; a kollégistákat pedig még a mai napon hazaengedik a bentlakásos tanintézményekből. 

A havazás és a gépjárművek - Megrongálódott sorompó, korlátozott forgalom a 83-ason

Vasúti sorompónak ütközött egy kisteherautó a Győri úton a délelőtti órákban – tájékoztatott Csillag István tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Megtudtuk tőle, az intenzív havazás kisebb árokba csúszásokat ugyan eredményezett, de személyi sérüléssel, nagyobb anyagi kárral járó baleset nem történt a városban.

Hó borította be a várost

Ismét kézbe kellett venniük a pápaiaknak a hólapátokat, ugyanis szerda késő este óta intenzív havazás „boldogítja” a város életét. A Városgondnokság munkatársai hajnali két órától folyamatosan, 15-16 géppel és kézi erővel takarítják a havat a város területén – tájékoztatott Bánhidi László, a Városgondnokság intézményvezetője. 

Feliratkozás havazás csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre