gazdaság

Az önkormányzat 650 millió forinttal segíti a pápai húsgyárat

Pápa Város Képviselő-testületének tagjai rendkívüli ülésen módosították az önkormányzat 2011-2014. évekre vonatkozó gazdasági programját, valamint zárt ülés keretében határozatot hoztak a Pápai Hús 1913 Kft. helyzetének stabilizálásáról.

Pro Publico-díjban részesült a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa

Sikeres, példaértékű üzleti pályafutása, Pápa város gazdasági fejlődésében, valamint a helyi közösség támogatásában betöltött szerepe elismeréseként dr. Áldozó Tamás polgármester Pro Publico-díjat adományozott dr. Helmut Schuster, a Hirtenberger-vállalat tulajdonosa részére. A rangos elismerést ünnepélyes keretek között vette át az idén nyolcvanéves üzletember a város vezetőjétől a városházán.

Befejeződött az útfelújítás Ihásznál

Befejeződött a Pápát Szilsárkánnyal összekötő út 8,8 kilométeres szakaszának felújítása. A munkálatok június közepén kezdődtek, az útfejlesztés kevesebb, mint három hónapot vett igénybe. Az útfelújítási projekt a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül zajlott le. A közel 10 kilométeres szakasz a projekt nyomán mintegy 878 millió forintból európai színvonalúvá. 

Megkezdődött a hulladékudvar műszaki átadása

Augusztusban kezdődtek meg a hulladékudvar kivitelezési munkái a Szabó Dezső utcai hulladékátrakó telepen az Észak-Balatoni Térség Regionális Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás beruházásában. A 3600 m2-es speciális betonfelület azon hulladékok begyűjtését teszi lehetővé, amelyeket a hulladékgyűjtő edényekbe nem lehet belerakni és a lomtalanítás során sem szállít el a Közszolg Kft. Ilyen hulladékok például festékmaradványok, vegyszerek, akkumulátorok, autógumik és elektromos hulladékok. 

Véget ért a Pápa, Somlai u.- Munkás u. közötti városrész csapadékvíz elvezetése

Véget ért a „Pápa, Somlai u.- Munkás u. közötti városrész csapadékvíz elvezetése” című európai uniós projekt, a beruházás befejeződött, a műszaki átadás megtörtént, pénteken pedig a projektzáró rendezvényt is megtartották. A beruházás nagyon rövid idő alatt elkészült, a munkálatok során 1240 m nyílt csapadékvíz-elvezető árkot és 640 m hosszú zárt csőrendszert építettek ki a kivitelezők. 

Bővül a foglalkoztatás - gyárcsarnokot avattak Mezőlakon

A Johnson Controls új gyártócsarnokot épített Mezőlakon, amelyet október 2-án avattak fel. Az ünnepi rendezvényen Manfred Rotterdam, az amerikai cég európai üzletágának fém- és ülésszerkezet divíziójáért felelős alelnöke örömét fejezte ki a beruházás megvalósulása kapcsán, megköszönte az Európai Uniónak és a magyar kormánynak a támogatást és hangsúlyozta: Magyarország fontos helyszíne lett a vállalat közép-kelet-európai növekedésének, négy üzemben (Mezőlak, Pápa, Mór, Kecskemét) összesen 2500 főt alkalmaznak.

Pápa - a befektetőbarát település

Pápa városa jogosult a "befektetőbarát település" megnevezés használatára. A cím elnyerésének előzménye, hogy a város részt vett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal meghívásos alapon meghirdetett programján, mely tájékoztatást és felkészítést nyújtott a településeknek a befektetőkkel való kapcsolattartás témakörében.

XVI. Agrárexpo mezőgazdasági kiállítás és vásár Pápán

Az idei évben új időpontban május 18-20. között tartották Pápán a már hagyományos Pápai Agrárexpo Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárt, melyet a Pápai Platán Nonprofit Kft. és a Veszprém Megyei Agrárkamara mint társszervező közösen rendezett.

Milliárdos fejlesztés a Hirtenberger Automotive Safety-nél

Tíz éves jubileumát és új üzemcsarnok avatását ünnepelte április 14-én, szombaton a Hirtenberger Automotive Safety Bt. A Hirtenberger csoport magyarországi leányvállalata 2001-ben jött létre Pápán és egy évtizede működik jelenlegi telephelyén. Az autóbiztonsági berendezéseket gyártó cég az elmúlt években folyamatosan fejlődött, most pedig újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen európai uniós és hazai forrás segítségével 1 milliárd 319 millió forint értékű fejlesztést hajt végre.

Feliratkozás gazdaság csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre