Fő Tér

Remek hangulat az Amerikai Légierő koncertjén

A nagy népszerűségnek örvendő Touch ’n Go zenekar koncertezett tegnap este Pápán, a megújuló Fő téren. A kora őszi, kissé hűvös, szeptemberi időben az együttes vérpezsdítő dalai minden korosztály számára kiváló kikapcsolódást kínáltak szombat estére. A tinédzsertől a nyugdíjasig mindenki hallhatott ismerős dallamokat. 

Gyalogosok figyelem! Megindult a Fő téri gépjárműforgalom!

Ma délelőtt 10 óra után néhány perccel elbontotta a Fő tér megújított útjait lezáró kordonokat a kivitelező cég és megindulhatott a gépjárműforgalom a téren, ahol már több mint egy éve nem közlekedhettek a személygépkocsik. Az első kordonelemeket Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője és Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója emelte le az új aszfaltburkolatról – jelképesen átadva a közlekedőknek az új útszakaszokat -, aztán pedig a cég dolgozói sorra beszedték a Gróf úton, Szent István úton, Török Bálint úton és Korvin utcán lévő kordonelemeket. 

Nyárutó zenés est a Fő téren

A Bartók Béla Zeneiskola tanárainak könnyed, nyáresti koncertje töltötte be a Fő teret tegnap este. Az egy órás zenei összeállítás a „Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” című európai uniós pályázat keretein belül valósult meg.  Némethné Farkas Nóra, a zeneiskola csellótanára érdeklődésünkre elmondta, nagy örömmel léptek fel a megújuló téren. 

Veterán autók a Fő téren

A megújuló Fő téren sétálókat különleges látvány fogadta tegnap, hiszen 17 veterán autó parkolt a Nagytemplom előtt. Az autórégiségek sok érdeklődőt vonzottak a térre, ahol megcsodálták és le is fényképezték a nem mindennapi példányokat.  Sági Endre, a rendezvény szervezője elmondta, minden évben az ország más és más tájegységét látogatják meg veterán autóikkal és motorjaikkal. 

Felfrissülés a pápai fúvósokkal a Fő téren

Fújhatjuk! Felfrissülés Pápa Város Fúvószenekarával címmel szervezett programot a Fő térre a Pápai Fúvósok Egyesülete a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A nagy népszerűségnek örvendő csapat a nyár során nem először állt a pápai közönség elé a megújuló Fő téren, hiszen ez volt a második alkalom, hogy megörvendeztették a zenebarát hallgatóságot fülbemászó dallamaikkal a Somogyi József Galéria előtt.  Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke hírportálunk kérdésére elmondta, nagy öröm és megtiszteltetés a fúvószenekar számára, hogy felléphetnek a gyönyörű, megújuló Fő téren.

Folklór program a Fő téren

Pápai Folklór Forgatag címmel az államalapítás alkalmából szervezett programot a Fő térre a Tánc-Lánc Alapítvány a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A rendezvény a hűvös, szeles időjárás ellenére is sok érdeklődőt vonzott. A pápai közönség számára már nem újkeletű a program, hiszen hétről hétre benépesül a tér szombaton, s más és más egyesületek, csoportok színesítik a nyári hétvégéket. Ma délután a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának csoportjai, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág néptáncegyüttese és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő népzenekara léptek színpadra.  

Lovasok a megújuló Fő téren

Múlt és jelen, hagyományőrzés és sport találkozott ma délután a Fő téren szervezett lovas programon. A Pápai lovasok a Fő téren címet viselő rendezvény a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt részeként valósult meg. Az izgalmas bemutatókkal, előadásokkal és kiállítással fűszerezett programot a Pápai Lovas Club szervezte.  A nagy múltú sportklub 47. évébe lépett, de korántsem jellemző rá a sokéves fásultság, sőt. A lószerető embereket, lovasokat, versenyzőket összefogó klub vezetése fiatalos lendülettel igyekszik minél több érdeklődőt megnyerni e nemes sportnak, hobbinak. E célok mentén szervezték a mai programot is: egyrészről bemutatkozott a sokéves múltra visszatekintő klub, másrészről pedig toborzó jelleget is öltött, hiszen nem titkolt cél, hogy minél több fiatal hódoljon a lovaglás szenvedélyének – tudtuk meg Tóth Kálmántól, a Pápai Lovas Club elnökétől.

Fényárban úszik a Nagytemplom

Akik az elmúlt napokban sötétedéskor jártak a belvárosban már láthatták a Fő tér díszvilágítását. A kivitelezők múlt csütörtökön este állították be a reflektorokat, melyek a Nagytemplom épületét és a jégpályát borítják fénybe. Az esti pompáról negyvennégy reflektor gondoskodik, ebből huszonhat a keskenysugárzó és tizennyolc a szélessugárzó, ezek fehér és sárga fénye világítja meg a belváros emblematikus épületét és a megújuló teret.

Térfigyelő kamerák a Fő téren – Ülésezett a város képviselő-testülete

Három napirendi pontot tárgyalt ma délelőtti ülésén az önkormányzat képviselő-testülete a Városháza nagytermében. Elsőként a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének támogatásáról határoztak a képviselők. Az egyhangúlag megszületett döntés értelmében a város 250 ezer forinttal támogatja a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltséget a 2013-as évben.

Épül a járda és az út a Fő tér északi oldalán

A Fő teret északi irányból érintő utak és járdák építésén dolgoznak a kivitelezők ezekben a hetekben. A munkálatok a Gróf út-Szent István úti közlekedési csomópont mindkét végén jól haladnak. A Szent István úton a Kazamata épületénél van az építési terület határa, idáig újul meg az út és a járdák. A kastély felőli oldalon a kőkerítés melletti járda kitűzése megtörtént, a szegélyeket megépítették, kialakították a kastély ezen bejáratához vezető területet és a zöld szigetet is.

Oldalak

Feliratkozás Fő Tér csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre