Önkormányzat

Átadták a kapitányság felújított épületegyüttesét

Ünnepélyes keretek között adták át a Pápai Rendőrkapitányság felújított és kibővített épületegyüttesét péntek délután. A rendőrpalotának nevezett, a város arculatát meghatározó emblematikus épületet 1929-ben emelték, s mostanra jócskán ráfért a felújítás.

Megtekinthetővé tette a város a projektterveket

Minél nagyobb a nyilvánosság a helyi közügyekben, annál nagyobb bizalom remélhető azok támogatására – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester, aki arról a kezdeményezésről számolt be, mely lehetővé teszi bárki számára, hogy az önkormányzat által benyújtott európai uniós projektek anyagaiba betekintsen.

Beszámoló és pályázati döntések

Egy perces néma felállással emlékezett Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete ma délutáni ülésének elején a közelmúltban elhunyt Heitler László festőművészre és Barcza Dánielre, az I. számú általános iskola volt igazgatójára. 

Köszönet az egészségügyben dolgozóknak

Semmelweis-nap alakalmából köszöntötte a város az egészségügyben dolgozókat tegnap délután a színházépületben. Az idei évben először nemcsak a kórház munkatársainak mondtak köszönetet, hanem mindenkinek, aki Pápán és a járásban az egészségügyben dolgozik: az egészségügyi alapellátás munkatársainak, fogorvosi ellátást biztosítóknak, a védőnői szolgálat dolgozóinak, gyógyszerészeknek, a mentősöknek és a szociális intézményekben tevékenykedőknek.

A demográfiai folyamatokat vizsgálták a városnapi konferencián

Június 16-át, Pápa Város Napjaként ünnepli az önkormányzat a rendszerváltás óta, tisztelegve az első szabad helyhatósági választások emléke előtt, melyet 1848-ban ezen a napon tartottak. A városnapi rendezvény hagyományosan egy-egy téma köré szervezett konferenciával kezdődik, majd ünnepi szentmisével és mécsesgyújtással folytatódik, melyen városépítő gróf Esterházy Károly munkásságára emlékeznek a résztvevők.

"Magyarország bennünk van!" - a Nemzeti Összetartozás Napja Pápán

Az ország számos pontján tartottak ma megemlékezéseket a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Pápán a Millenniumi Emlékparkba várták az emlékezőket. A Himnusz hangjai után dr. Áldozó Tamás, városunk polgármestere mondott beszédet. 

Közmeghallgatás a Belváros forgalmi rendjéről

Május hó végén a képviselőtestület ülését követően közmeghallgatást tartottak a Városházán a Belváros közlekedéséről és parkolási rendjéről. 

Megválasztották az egészségügyi alapellátás új vezetőjét

Több rendelet-tervezetről, pályázatok benyújtásáról, gazdasági kérdésekről és személyi ügyről is tárgyalt hétfői ülésén Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete. Több sikertelen pályázati kiírás után az ülésen megválasztották az Egészségügyi Alapellátási Intézet új vezetőjét, Ujváry Hajnalkát.

Szakmai nap dr. Winkler Gábor emlékére

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Magyar Urbanisztikai Társaság és Pápa Város Önkormányzata egész napos szakmai rendezvényt tartott ma a Városházán. A „Városépítészeti séták Veszprém megyében” elnevezésű rendezvénysorozat keretei közt megrendezett programot az egy éve elhunyt városi főépítész, dr. Winkler Gábor emlékének szentelték.

Ipari parki területeket értékesít a város

Az elmúlt hónapokban megnövekedett a beruházók érdeklődése az ipari parkban található területek iránt, területvásárlási igények pedig szinkronban van az önkormányzat azon céljával, hogy minél több vállalkozás települjön be a Juhar utca környékére. Mindemellett az önkormányzat pályázatokkal foglalkozó munkacsoportja már dolgozik az ipari park fejlesztését célzó projekt előkészítésén, melynek megvalósítására a Területi Operatív Programból remél forrást a város – mondta el mai sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre