Hírek, hirdetmények

Képviselői fogadónapot

2013.október 25-én, pénteken 15 -17 óráig

KÉPVISELŐI FOGADÓNAPOT tart

Pápán, az MSZP irodában

(Korvin u. 3.)

GŐGÖS ZOLTÁN

országgyűlési képviselő, valamint

GRŐBER ATTILA, PINGICZER SÁNDOR és SZIRBEK RITA

önkormányzati képviselők.

Tájékoztató

Az utóbbi időszakban több lakossági bejelentés érkezett mozgóárusítással kapcsolatos hanghatások miatt.
A bejelentések kifogásolták a hanghatás erősségét, az időpontot (reggel 6 óra körül, valamint délután 18 óra után), a hétvégi pihenést akadályozó „zenélést”.

Közlemény

Pápa Város Önkormányzata a Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.”-val kapcsolatos büntető ügyekben nem kíván nyilatkozni, mivel folyamatban lévő eljárásokról van szó.

A hozzá érkezett megkereséseknek az Önkormányzat határidőben, teljes körűen eleget tett, a nyomozó hatóságokkal folyamatosan együttműködött és a jövőben is együttműködik.

P á p a, 2013. augusztus 30.

                                                                  Pápa Város Önkormányzata

HIRDETMÉNY

HIRDETMÉNY

Tíz éves a Várkertfürdő

Pontosan tíz esztendővel ezelőtt, 2003. augusztus 8-án nyitotta meg a pápaiak és környékbeliek hatalmas érdeklődése mellett kapuit a Várkertfürdő. Akkor a strandot és az uszodát vehették birtokba a fürdőzni vágyó vendégek, október végén pedig a termálfürdőt is átadták. Az augusztusi fürdőnyitó ünnepségen kétezren próbálták ki a város legújabb létesítményét, az avató ceremónián részt vett Matolcsy György, aki 2000-2002 között az Orbán-kormány gazdasági minisztere volt és Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter. A köszöntő szavakat követően dr. Kovács Zoltán akkori polgármestert és Kovács Antalt, a fürdő vezetőjét kollégái egy jól irányzott mozdulattal öltönyöstül lökték a strand élménymedencéjébe, őket pedig Gyurcsány Ferenc követte ugyancsak ruhástul, de önszántából. 

Judo központ épül Pápán

Augusztus 1-én óriási esemény történt a pápai judosport történetében, ugyanis Pápa Város Önkormányzata egy 210 négyzetméter felületű edzőtermet ajándékozott a pápai küzdősportoknak, hatalmas terhet levéve ezzel az egyesületek válláról. Magyarországon a legtöbb helyen a judo-t tornatermekben gyakorolják, ahol a szőnyeget minden edzés előtt lerakják, utána pedig felszedik, Pápán ezentúl ez nem így lesz. Mostantól sokkal kulturáltabb helyen, jobb körülmények között tudnak edzeni a sportolók, egy igazi dojo-ban. 

Egy hét múlva áll át a digitális sugárzásra városi televízió

A tervezettel ellentétben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a Pápa Városi Televízió analóg adóberendezésének lekapcsolására és az új digitális sugárzás elindítására az augusztus 8-i napot jelölte ki. A városi televízió szerkesztősége hetek óta gőzerővel készül a digitális átállásra, az átkapcsolásra minden készen áll, a digitális sugárzás azonban – a hatóság döntése alapján – csak a jövő héttől indulhat el. Ennek értelmében a városi televízió egy hét múlva tér át az országos adók által már használt digitális sugárzásra.  

Ülésezett a Tapolcafői Városrész Önkormányzata

A soron következő képviselő-testületi ülés előtt ma tartotta összejövetelét a Tapolcafői Városrész Önkormányzata. A testület határozatképes volt, a gyűlésen Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla, Somogyi Zoltán és az elnök, Zsegraics Gyula vett részt, akik véleményezték a június 27-ei testületi ülésen tárgyalandó önkormányzati rendelettervezetet. 

Áldozó Tamás: Nagyon szépen alakul a Fő tér

Napról napra figyelemmel kíséri a Fő téri építkezést a város polgármestere. Áldozó Tamás ma délelőtt is megtekintette az építkezést és egyezetett a kivitelező cég vezetőjével a munkálatok előrehaladásáról és a Fő tér birtokba vételéig még elvégzendő munkákról. A látogatás után bizakodóan és elismerően nyilatkozott a hét végi birtokba vételről.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre