Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Lakossági hirdetmény - ellátásban segítségre szorulóknak

Tisztelt Pápaiak!

 

A koronavírus-járvány okozta helyzetben Pápa Város Önkormányzata is fontosnak tartja, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel hatékony segítséget nyújtson a rászorulóknak.

Fokozottan szükséges  a szociálisan hátrányos helyzetűek és az idősek, valamint azon hatósági házi karanténban álló személyeknek a védelme, akik nem képesek gondoskodni saját maguk ellátásáról. Az Önkormányzat ezt a segítségnyújtást az Egyesített Szociális Intézményén keresztül biztosítja.

Amennyiben Önnek, családtagjának vagy ismerősének ellátása a koronavírus-járvány okozta helyzetben nem megoldott, kérem, jelezze ezt a 89/313-433, 318-046, 515-006 telefonszám valamelyikén, vagy a titkarsag@papa.hu email címen.

Tisztelettel kérem Önöktől, hogy a járványügyi védekezés szabályainak maradéktalan betartásával mindannyian járuljanak hozzá a pápaiak és embertársaink egészségének megóvásához.

Tájékoztató

Segítségükre szoruló fogyatékos személy(ek) bejelentése

 

FELHÍVÁS

otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására

Tájékoztatom Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési tervet adott ki az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatásával kapcsolatban.

Fentiek szerint az Önkormányzat biztosítja az ellátásukhoz szükséges segítséget azoknak a fogyatékos személyeknek, akik otthonukban élnek, hozzátartozójuk segítségét nem tudják igénybe venni, és ilyen jellegű igényüket bejelentik.

Kérem azon személyeket is, akik tudomással bírnak otthonukban élő, segítségre szoruló fogyatékos személyről, jelezzék ezt.
A bejelentéshez szükséges űrlap átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (Pápa, Fő u. 5.; tel.: 89/515-001), az Egyesített Szociális Intézmény Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Pápa, Anna tér 15.; 89/313-607) és letölthető az alábbi linken.

Segítségre szoruló fogyatékos személy bejelentése- nyomtatvány

További tájékoztatás a 89/515-022 telefonszámokon kérhető.

Pápa, 2020. március 27.

 

 

                                                                                                Dr. Nagy Krisztina sk.
                                                                                                            jegyző

Felnőtt háziorvosi ellátás 2020.03.23-tól

Az Egészségügyi Alapellátás tájékoztatója a felnőtt házi orvosi ellátás változásairól március 23-tól kezdődően!

Felnőtt háziorvosi ellátás 2020.03.23-tól

Segítségre szoruló idős bejelentése

A koronavírus-járvány legérintettebb generációjának, az időseknek védelme kiemelten fontos a kormányzat és az Önkormányzat számára egyaránt.

Felhívás

Tekintettel a Kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre, a Covid-19 (vuhani koronavírus) járvány terjedésének magakadályozása érdekében a PVÖ ESZI Család- és Gyermekjóléti Szolgálata a veszélyeztetett korú idős lakosság részére segítséget nyújt az alapélelemiszerek beszerzésében, gyógyszerkiváltásban, ügyintézésben.

Kérjük, igényeiket jelezzék a

89/313-607-es telefonszámon

Szalainé Tihanyi Andrea
  intézményvezető

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre