XVI. Agrárexpo mezőgazdasági kiállítás és vásár Pápán

Az idei évben új időpontban május 18-20. között tartották Pápán a már hagyományos Pápai Agrárexpo Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárt, melyet a Pápai Platán Nonprofit Kft. és a Veszprém Megyei Agrárkamara mint társszervező közösen rendezett.

A rendezvény szakmai és kulturális programjainak megvalósításához ismét a már bevált helyszíneket választották a szervezők, a Petőfi Sándor Gimnázium a Városi Sportcsarnok és a mögötte elterülő szabad terület adott otthont a rendezvénynek.  Új elem volt, hogy az idei évtől kertészeti, kerttechnikai profillal bővítették a kiállítást.
A vásárra kilátogató érdeklődőket a rendezvénysátorban hagyományőrző és művészeti csoportok színes műsoraival, a kiállítótérben sajt, lekvár, méz és egyéb kézműves élelmiszeripari termékek kóstoltatásával várták.
A gyerekeknek az idén is voltak kézműves foglalkozások, továbbá egy hagyományos népi játékokból álló játszóteret is kialakítottak a szervezők.

Mindhárom nap várta megéhezett, megszomjazott látogatókat a gasztrofalu, ahol helyben készült hagyományos ételeket – sült kolbász, hurka, langalló, lángos, cicege, kürtőskalács stb. – és italokat – házi készítésű szörpök, bor, pálinka stb. – kóstolhattak a vendégek.

Vissza az eredeti megjelenésre