A volt kiliáni óvoda és a bölcsőde vehette át a játszótéri nap adományát

Nemcsak a vajdai napok főzőversenyének bevételét vehették át az érintettek a Városházán. A volt Kilián lakótelepen nem sokkal a Vajda Lakótelepi Nap után szervezték meg a közösségépítő, szórakoztató programot. Az Aegon Játszótéri Nap főzőversenyének bevételét a város a településrészen működő óvodának és bölcsődének ítélte oda. 

Az intézményenként 60-60 ezer forintot Unger Tamás alpolgármester nyújtotta át a tagóvoda és a bölcsőde vezetőinek. Az alpolgármester kiemelte, harmadik alkalommal szerveztek főzőversenyt az Aegon Játszótéri Napon, azonban az első alkalom volt, amikor az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz. Talán ennek is köszönhető, hogy a jótékonysági főzőversenyen rekordösszeg gyűlt össze, több mint 120 ezer forint, melyből fele-fele arányban részesültek az intézmények. Unger Tamás köszönetét fejezte ki a résztvevőknek a megjelenésért, az adományokért és a szervezőknek az aktív tevékenységükért, majd átnyújtotta az összeget a Pápai Városi Óvodák Székhelyintézményének, azaz a volt Szivárvány Óvoda vezetőjének és a Napsugár Bölcsőde intézményvezetőjének.

Szelencsikné Tibolt Anita elmondta, van helye az összegnek és nagyon örülnek is neki. A Pápai Városi Óvodák Székhelyintézményének vezetője hozzátette, az utóbbi időben több pályázattal sikerült fejleszteni játékparkjukat, ezért ezt az összeget a gyerekekre fordítják. Terveik szerint a családokat segítik a kirándulásokon, rendezvényeken való részvételben, adott esetben utazási támogatást nyújtanak a szülőknek, hogy gyermekük részt vehessen egy-egy kiránduláson – tette hozzá az óvodavezető.

Beke Ágnes, a Napsugár Bölcsőde vezetője szintén köszönetét fejezte ki az adományozóknak és a szervezőknek, majd kiemelte, a bölcsőde három pavilonja 20-20 ezer forintot fordíthat játékok vásárlására. Az intézményvezető hozzátette, a finommozgások, a kézügyesség fejlesztését célzó eszközöket, játékokat szeretnének beszerezni, pl. legot vagy fából készült építőjátékot.

Vissza az eredeti megjelenésre