Változatos programkínálat a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatán

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ idén is regisztrált a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, mely a Magyar Népművelők Egyesületének kezdeményezésére indult évekkel ezelőtt. A három napos programot február 28-a és március 2–a között rendezik. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend az egész országban, hiszen több mint 300 kultúrház csatlakozott már az eseményhez, s több mint 600 programot kínálnak az érdeklődőknek.

A szervezők ezúttal is látogatórekordra készülnek a hétvégén. A változatos és színes programkínálat minden generáció számára tartalmas kikapcsolódást kínál. A rendezvénynek a JMSZK színházépülete és a Pedagógus Művelődési Ház ad majd otthont - mondta dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatója a ma délután tartott sajtótájékoztatón.
Február 28-án, pénteken, 16 órától a Pedagógus Művelődési Házban a pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete irodalmi önképző köre, énekkara és tánckara jelmezes, tréfás jelenetekkel, versekkel, énekkel, táncokkal fűszerezett összeállítással szórakoztatja a közönséget. A műsort Puskásné Tófeji Valéria állította össze. Az előadást követően saját készítésű farsangi fánkkal vendégelik meg a megjelenteket - mondta Baán Éva.
Március 1-jén, szombaton 16 órától a színházépület emeleti előadótermében a Kortárs-Társas program vendége Lakatos István grafikus, író lesz, aki a Dobozváros című kötet szerzője. Az író-olvasó találkozón a szerző saját kötetét is bemutatja, valamint egy pár grafikáját is elhozza a pápaiaknak - tette hozzá Schmidt Orsolya.
18 órától Improvizációs Színház várja majd az érdeklődőket, a Szó és Kép Színpaddal karöltve. A fesztiválra 4 fős csapatokat várnak, akik szívesen megmérettetik magukat a rögtönzés művészetében. A teljesítést szakmai zsűri pontozza, hogy a végén kiderüljön, kik lesznek 2014 Impro-Fesszorai.
Este 20 óra 30 perctől Speak Up koncerten szórakozhatnak az érdeklődők.
A hétvége zárasaként vasárnap 14 és 18 óra között Értünk van a Parádé címmel családi délutánra invitálják a farsang jegyében a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A jó hangulatú délután során ügyességi térjátékok, farsangi játszóház, arcfestés, lufihajtogató bohóc és légvár színesíti a programot. 16 óra 30 perctől jelmezversenyen mutatkozhatnak be a gyerekek Hanci és Satyka bohóc közreműködésével, majd Panni és az óriásbáb kutyusok várják a gyerekeket - mondta Bognárné Novák Ilona.
Róka Norbert a program kapcsán hozzáfűzte még, egy válogatás tárlatot is szerveznek a programra, melynek keretén belül a 2012-es kulturális plakátokat vonultatják fel. Erre összesen 50 plakát érkezett, ami egy hónapon keresztül lesz látogatható a JMSZK földszinti előterében. A kiírt pályázat célja, hogy az elmúlt időszak országos kulturális, művelődési témájú pályázataiból egy áttekintést mutasson be, hangsúlyozva a rendezvény fontosságát.
A programokra szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.
Dr. Baloghné Uracs Marianna a sajtótájékoztatón elmondta még, hogy a JMSZK és a Sportcsarnok összevonását követően teljesen átalakult az intézmény tevékenysége. Ezért új arculatot terveztek. Az új logó utal arra, hogy nemcsak a művészetek, hanem a sport és a kultúra is egyaránt megjelenik az intézményben. A logó dinamikus, lendületes és fiatalosabb. Az új arculat már látható a havonta megjelenő műsorfüzeten és a Facebookon, a későbbiekben pedig a honlapon, a levélpapíron és a plakátokon is megjelenik majd.

Vissza az eredeti megjelenésre