Ülésezett a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás

Megtartotta októberi ülését a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás (PÖFT). A tanácskozásnak ezúttal is a városháza nagyterme adott otthont, ahol a települések képviselői módosították a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézmény alapító okiratát. Erre azért volt szükség többek között, mert két település, Nagytevel és Bakonypölöske szeretne belépni a házigondozási rendszerbe, illetve Béb település pedig jelezte ezen feladatból való kilépési szándékát. Október 2-án Bakonyszentivánon időközi polgármester választás volt, ahol Karvas Jánost választották meg polgármesternek. A módosításban a belső ellenőrzés ajánlatát kellett elfogadni, azért hogy a belső ellenőrzési terv teljesülni tudjon. 


Varga Péter elnöktől megtudtuk, az intézmény szakmai programjának módosítását is elvégezték, amely a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatra és a házi-segítségnyújtásra is érvényes. Ezekre a törvény adta jogszabályi környezet változása miatt volt szükség. 
Az elnök a társulási tanácsot tájékoztatta a félév pénzügyi teljesítéséről is. Varga Péter elmondta, jól gazdálkodtak minden településen, mindenhol 50 százalék körül van a teljesítés, 52 százalék a kiadás és 57 százalék a bevétel. Elmondható tehát, hogy kiegyensúlyozott a társulás gazdálkodása.

Vissza az eredeti megjelenésre