Új városi terepjárót kapott az orvosi ügyelet

Új gépjárművel közlekedhetnek a központi orvosi ügyelet munkatársai. A Pápa Város Önkormányzata támogatásából megvásárolt városi terepjáró a napokban kapta meg az európai uniós szabványnak megfelelő fényhidat, így ma délelőtt teljes felszereltség mellett történt meg a hivatalos átadás.

Dr. Burcsi Elemér, az Egészségügyi Alapellátási Intézet orvos-igazgatója köszönetét fejezte ki Pápa Város Képviselő-testületének a 4,8 millió forintos keretösszeg megítéléséért, mely kiegészítve az eddig használt gépjármű értékesítéséből származó összeggel, elegendő volt az új, 1400 köbcentiméteres, benzinmotoros, összkerék-meghajtású, magas felszereltségű gépjármű megvásárlásához. 
Az orvos-igazgató elmondta, korábbi autójukat 8,5 évig, szabadban tartva használták, mely kiválóan állta a mostoha körülmények próbáját, azonban az évek során a gyakori hidegindítás, a rövid utakon történő, városi használat igénybe vette a motort, a futóművet, így az utóbbi időben több alkalommal volt szükség a gépjármű javítására. Burcsi Elemér hozzátette, a magasabb finanszírozással járó központi ügyeleti minősítés feltétele egy megkülönböztető jelzéssel felszerelt, terepjáró jellegű gépkocsi üzembe helyezése, ezért az új autónak is ugyanazon kritériumoknak kellett megfelelne, mint a korábbinak. Az orvos-igazgató örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a nívós egészségügyi beruházások – egyebek közt a tapolcafői és a borsosgyőri orvosi rendelő fejlesztése, építése mellett – jutott forrás az orvosi ügyelet gépjárművásárlására is. 
A kulcsokat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át az Egészségügyi Alapellátási Intézet orvos-igazgatójának. A városvezető elmondta, hosszú egyeztetés előzte meg a támogatás megítélését, az önkormányzatnak most állt módjában biztosítani a keretösszeget. 

Vissza az eredeti megjelenésre