Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond, Kovászna polgármestere. Pápa és Kovászna között évtizedes a kapcsolat. Az együttműködés hivatalossá tételét számos közös rendezvény, találkozó előzte meg az elmúlt évek során. A két város kapcsolata 2011. március 17-én vált hivatalossá, amikor dr. Áldozó Tamás és Lőrincz Zsigmond aláírták a Pápa és Kovászna képviselőtestülete által kezdeményezett és támogatott partnervárosi szerződést.

 Lőrincz Zsigmond és Áldozó Tamás akkor kijelentették, hogy a jövőben is támogatnak minden olyan kezdeményezést, új lehetőséget, amely továbberősíti a két település közt kialakult jó együttműködést. Pápa Város vezetése mély fájdalommal értesült a tragikus eseményről. Áldozó Tamás elmondta, a polgármester pápai barátait őszintén megrendítette a hír. Lőrincz Zsigmond személyében egy olyan embert ismertek meg, aki elkötelezett volt a pápaiak és a kovásznaiak barátsága mellett. Akik jártak Kovásznán, megerősíthetik, hogy a település mindig igazi barátsággal, mély szeretettel fogadta a pápaiakat – fogalmazott Pápa polgármestere, majd hozzátette, ezúton is együttérzésüket fejezik ki a családnak, különös tekintettel arra, hogy Lőrincz Zsigmond két kisfiút hagyott itt maga után. 

Pápa testvérvárosának első embere a nyári helyhatósági választások után másodszor került a település élére. Egy korábban készült felmérés szerint Kovászna fejlődése nagymértékben volt köszönhető Lőrincz Zsigmondnak, a megkérdezettek több mint 90 százaléka úgy vélte, a településen végbement fejlesztések neki köszönhetők. Így nem volt meglepő, hogy a 2012-es választások alkalmával is kimagasló fölénnyel nyert Kovászna első embere. 

Lőrincz Zsigmond 48 éves volt, csütörtök éjjel szívinfarktust kapott és Brassóba szállították, de életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Tisztségét ideiglenesen a város alpolgármestere, Thiesz János tölti be 

(forrás: papa-ma.hu)

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre