Teltházas premier a moziban

Várakozásokon túli érdeklődés mutatkozott a szombat este megnyitott Petőfi Filmszínház iránt. A felújított mozi pénztára délben nyitott ki és három órán belül elkelt minden jegy az esti előadásra. A filmvetítés kezdete előtt már egy órával érkeztek a filmkedvelők, fél 8-ra zsúfolásig megtelt az előcsarnok és rég nem látott számú érdeklődő várakozott a Deák Ferenc utcai épület előtt.

 A popcorn készítő gép nem győzte ontani a pattogatott kukoricát, tömegével fogyott az üdítőital és izgatott várakozás előzte meg az első filmvetítést. Fiatalok és idősebbek, családok és baráti társaságok egyaránt összegyűltek a szombat esti programra, egy mozilátogató arról mesélt, nagyon várta már, hogy ismét megnyíljon a mozi, hetek óta figyelte a készülődést, az első filmvetítésre pedig családjával érkezett. Mint mondta, nagyon tetszik neki a felújított épület és nem is gondolta, hogy a belső tér is ilyen szépen megújul.
A vetítés előtt Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a mozilátogatókat. Mint mondta, a mozi épületének felújítása a belváros rehabilitációja keretében történt meg, ám míg a projekt két másik elemének – a Városháza épületének és a Fő térnek - a hasznosítása egyértelmű volt, addig a mozi működtetését sok kétség előzte meg. A korábbi üzemeltetés tapasztalatai nem sok jót ígértek, hiszen két évvel ezelőtt tíz-tizenöt vetítésen voltak összesen annyian, mint a mai estén.
-Örülünk, hogy akadt vállalkozó szellemű érdeklődő, aki fantáziát látott ebben a moziban, és köszönjük, hogy tapasztalatát, pénzét és hitét nem sajnálja arra, hogy ebbe a filmszínházba életet leheljen, és ide várja estéről –estére a pápaiakat. – A polgármester hozzátette, azt kívánja, az üzemeltető hozzon Pápára sok filmet, gyorsan hozza őket, legyen sok látogatója és érje meg Pápán mozit üzemeltetni, éppúgy, mint régen. Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője úgy fogalmazott, tíz éve foglalkozik mozi működtetéssel, ismeri a kisvárosi filmszínházak nehézségeit az internet és a multiplexek idején, mégis úgy érzi, a városi moziknak olyan hangulata van, amilyen a személytelen nagy multiplexeknek nem lehet. 
-Olyan mozit kerestem, ahol a város vezetésében van akarat ahhoz, hogy legyen mozi, és a lakosságban is van érdeklődés a filmszínház iránt. Ezt Pápán megtaláltam és a legmerészebb álmaimat is felülmúlta az, amit ma tapasztaltam az önök részéről.
Az üzemeltető köszöntet mondott a művelődési háznak, hogy valamennyire szinten tudta tartani a mozizás iránti érdeklődést, köszönetet mondott a város vezetésének a hozzáállásért, a filmszínház felújításán dolgozóknak a munkájukért és a nézőknek, hogy ilyen érdeklődéssel fogadták a mozi megnyitását.
A képzeletbeli szalagátvágás után ajándékcsomagokat és mozi belépőket sorsoltak ki az első filmre jegyet váltók között, aztán felgördült a függöny és megkezdődött a megújult filmszínház első vetítése. Ma éjjel még egy filmet tekinthetnek meg a filmrajongók, a következő napokban pedig rendkívül változatos kínálattal, március 13-ig tartó filmfesztivállal várják a nézőket.

A moziműsort ITT megktekintheti!

forrás: papa-ma.hu

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre