A tavaszt köszöntötte a kamarazenekar

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara ma este tartotta tavaszi koncertjét az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat aulájában. A mai hangverseny rendhagyó mind időpontjában, mind műsorában, elnevezésében és egy kicsit helyszínében is.

A zenekar vezetője, Nagy Tibor úgy állította össze a repertoárt, hogy a klasszikus darabok mellett könnyedebb, ismert jazz és modern zenei feldolgozások is elhangzottak a koncert során. A műsor első felében komolyzenei részleteket hallhatott a zenebarát közönség, kezdésként Bizet: Farandole-ját, mely egy gyors, dél-franciaországi népi tánc, ezt követte Beethoven: Török indulója, majd ismét Bizet: Carmen-Preludje hangzott el, de Brahams: Harmadik magyar tánca, Stareczky: Kállai Kettőse és Weiner Leó Róka tánca is felcsendült az est során.
A hangverseny második felében Leoroy Andrerson: Az ír mosónő dalát, Scott Joplin Ragtime-ját és Gerschwin: Summertime-ját játszotta a zenekar.
A gyönyörű akusztikájú aulában a záró akkord egy részlet volt az Egy asszony illata című filmből, melyet három közismert Beatles feldolgozás követett, a Yesterday, a Michelle és az Egy nehéz nap éjszakája. 
A műsort a közönség vastapssal jutalmazta.
A JMSZK Kamarazenekarát a zenebarát közönség legközelebb májusban, illetve a Játékfesztivál keretein belül hallhatja és láthatja majd.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre