Részvételi csúcs az idei Mozdulj Pápán

Sikeres rendezvényt tudhat maga mögött a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ valamint a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület. A Mozdulj Pápa! délelőtti, délutáni szervezett és fakultatív programjain ugyanis közel 1700-an választották a mozgás valamely formáját. 

A délelőtt folyamán elsősorban az óvodák és iskolák, délután pedig családok, valamint az idősebb korosztály látogatott ki a Várkertbe, ahol színes programok várták azokat, akiknek fontos az egészséges életmód, a mozgás, szeretik a szabadtéri játékos versenyeket. 

 

Ruzsás Orsolya Picurka tornáját követően dr. Áldozó Tamás köszöntötte a megjelenteket. 
- Azt javaslom, éljetek a kínálkozó lehetőségekkel, próbáljatok ki minél több játékot, minél több képességfejlesztő feladatot. Bízom benne, hogy a mai nap hatására is egyre többetekben születik meg az elhatározás, hogy heti több alkalommal mozogni fogtok, vigyen ehhez közelebb benneteket ez a mai nap. Köszönet a szervezőknek, hiszen a kicsiktől egészen a szépkorúakig mindenkire gondoltak, ezáltal akár több ezren is mozoghatnak, tehetnek egészségükért. 
A polgármester köszöntőjét követően Laukó Nóra, a LifeForce életmód program edzője melegítette be a gyerekeket és a szép számban megjelent felnőtteket is, közben folyamatosan hosszú sor állt a trambulinnál, a rekesztorony építőknél, a falmászóknál, sokan választották a gyalogtúrát és az íjászatot is. Az egyik legnépszerűbb helyszín a Pápai Rendőrkapitányság sátra volt, ahol a kicsik közelebbről is láthattak olyan fegyvereket, pajzsokat, sisakokat, gumibotokat, bilincseket, amiket a hétköznapi életben aligha. A pápai rendőrök a Hét Csillag Egyesülettel közösen látványos technikai bemutatót is tartottak. A délután folyamán Szűcs Lajos, a Lombard csapatkapitánya melegítette be azokat, akik részt kívántak venni a gyalogtúrán, a futáson, a zumba fitness-en, vagy Sinkó Attila keringésfokozó erőnléti edzésén. Az egész nap folyamán ingyenes életmód tanácsadás, vérnyomás-, vércukor-és testzsírmérés állt a részvevők rendelkezésére. Szabadkai Verita művelődés- és sportszervező elégedetten tekintett vissza a mögöttük álló napra.
- Eredeti célunkat, az aktív sportos időtöltést, a szabadidősportok népszerűsítését, az egészségmegőrzést úgy gondolom sikerült megvalósítanunk. Széles volt a résztvevő egyesületek palettája, a Pápai SE, a "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Barátság Klub, a Delta Íjászegyesület, a Patent Griff SE és Szűcs Lajos révén a Lombard Pápa is jelen volt. Érdekesség, hogy az egyik pápai étterem például Mozdulj Pápa menüvel kedveskedett hozzá betérő vendégeinek. A regisztrált résztvevők között értékes nyereményeket sorsolunk ki, a szerencsés nyertesek névsorát május 13-án tesszük közzé. Néhány héttel ezelőtt rajzpályázatot is hirdettünk, melyre 140 pályamű érkezett, a zsűri nyolc munkát választott ki:
- Munkácsy Mihály Általános Iskola 3.N osztály
- Kovács Natália és Milinszki Emma (Munkácsy Mihály Általános Iskola 2. T)
- Áldozó Rebeka (Munkácsy Mihály Általános Iskola 1. N)
- Mágocsi Barbara (Weöres Sándor Általános Iskola 3.B)
- Gyimóti Laura (Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola 3. osztály)
- Farkas László (Balla r. téri Általános Iskola 2. C)
- Györkös Andor (Tarczy Lajos Általános Iskola 2. C)
- Bokodi Tamás Milán (Ihász Gábor Általános Iskola, Vaszar 3. osztály)
Az idei év sikere kapcsán biztosak lehetünk abban, hogy jövőre harmadik alkalommal is megrendezik a Mozdulj Pápa szabadidősport rendezvényt, melyen mindenki önfeledten játszhat, kikapcsolódhat, tehet néhány lépést egészségéért.

Vissza az eredeti megjelenésre