Pápai rendőröket is jutalmaztak

A kormány döntése alapján 1992. óta április 24-dike, Szent György-napja, a magyar rendőrség napja. Ez alkalomból tartott ünnepi állománygyűlést kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Veszprémben, a főkapitányság színháztermében tartott rendezvényen műsorral köszöntötték a rendőröket, majd megyei elismeréseket adtak át a rendőrkapitányságok kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársainak és a rendőrség munkáját segítő szervezeteknek és személyeknek.Ez utóbbi elismerés a dr. Komjáthy László díj, melyet múlt évben alapított a Veszprém Megyei Önkormányzat, s melyet több kategóriában ítélt oda a megyei önkormányzat, Veszprém városa és a VMRFK. A szervezetek kategóriában az elismerést idén a pápai székhelyű Bakonyerdő Zrt. vehette át, a közrend, közbiztonság, bűnmegelőzés és a rendőrséggel való együttműködés terén kifejtett kiemelkedő teljesítményéért.

Az ünnepségen köszöntötték azokat a rendőröket, akik az Országos Rendőr-főkapitányságon április 19-én megtartott ünnepségen részesültek elismerésben, köztük Szappan Csaba pápai rendőrkapitányt, akinek a belügyminiszter huzamosabb időn keresztül kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként rendőrségi tanácsosi címet adományozott.


A megyei főkapitány köszöntötte Szappan Csaba pápai rendőrkapitányt

Dr. Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány több rendőrt részesített elismerésben, köztük pápaiakat is. Vezetői tárgyjutalmat négy pápai rendőr kapott, három egyenruhást pedig magasabb szolgálati beosztásba helyeztek és a 2014-ben alapított év rendészeti munkatársa kitüntető címet is pápai rendőr vehette át.
Egy rendőri vezetőnek mindig nagy öröm, ha munkatársait elismerik – mondta el Szappan Csaba rendőrkapitány a kitüntetések kapcsán. Mint mondta, az elismerésekre a kollégák közvetlen felettesei tesznek javaslatot, ezt egyeztetik vezetői szintén és terjesztik fel a megyei főkapitányságra. A döntésnél arra törekedtek, hogy ne csak az egyenruhás állományt jutalmazzák, hanem az adminisztratív feladatokat ellátókat is, akik munkája nélkülözhetetlen a rendőrség életében, de nem tartoznak a hivatásos állományba.
-Öt fő közterületi szolgálatot ellátó rendőrünk kapott elismerést, és kiemelkedő eredmény, hogy az év rendészeti munkatársa címet is pápai rendőr érdemelte ki: az egyik szolgálatirányító parancsnokunk. Ez rendkívül rangos elismerés, mely mögött nagyon alapos munka áll. Ő a mindenkor szolgálatot ellátó állomány felettese, ő reagál a gyors helyzetekre, irányítva a közterületen szolgálatot teljesítőket.


Az év rendsézeti munkatársa címet pápai rendőr vehette át

A kapitány belügyminiszteri rendőrségi tanácsosi kinevezése kapcsán úgy fogalmazott, a cím rendkívül megtisztelő, úgy érzi, az elismerés nemcsak az ő személyének, hanem annak a szervezetnek is szól, melynek élén áll.

Évek óta az ünnepi állománygyűlés ad alkalmat arra, hogy a települések által alapított elismeréseket kiosszák. Idén az önkormányzat a kapitányság javaslata alapján az év pápai rendőre kitüntetést Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredesnek ítélte oda, a díjat Áldozó Tamás polgármester adta át a kiemelt megelőzési főelőadónak.
-A díj alapításakor az volt a célunk, hogy az önkormányzat is elismerje annak a rendőrkollégának a munkáját, aki az adott évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy sok éves munkájával érdemelte ki az elismerést. Császárné Elek Veronika alezredes asszony munkája a nyilvánosság számára is nagyon jó látható, hiszen olyan munkaterületeken találkozunk vele, ami a pápaiak sokaságát szólítja meg: a sajtókapcsolatok ápolásán túl a bűn- és baleset-megelőzés területén alkotott maradandót. Sok olyan rendezvény volt, melyen közösen vettünk részt, és mindig jó volt látni azt az empátiát, amivel megszólította a közönséget, legyen szó akár gyermekekről, akár nyugdíjasokról. 


Az év pápai rendőre címet a polgármester adta át Császárné Elek Veronikának

A polgármester valamennyi kitüntetett és előléptetett rendőrnek gratulált kiemelkedő munkájáért, további sikereket kívánva munkájukban. A városvezető az elismerések kapcsán elmondta, Pápa városa nem csak az ünnepi alkalmakkor jutalmazza azokat a rendőröket, akik jól teljesítenek, hanem egy-egy olyan ügy felderítése, megoldása esetén is, mely a város közvéleményét, nyugalmát erősen befolyásolja. Ilyen jutalmak átadására az elmúlt években több alkalom is volt. 
 

Elismerésben részesített rendőrök:

Magyarország belügyminisztere a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként rendőrségi tanácsosi címet adományozott Szappan Csaba alezredesnek, pápai rendőrkapitánynak.

Az Év Rendészeti Munkatársa címet Sipőcz László törzszászlós, szolgálatirányító parancsnok vehette át.

Veszprém megye főkapitánya tárgyjutalomban részesítette:
Halbik-Sódli Edina közalkalmazottat,
Kissné Járó Gabriella ügykezelőt,
Sövényi Barbara előadót, 
Szabó Attila törzsőrmester, főhatárrendészt.

Állományilletékes parancsnoka magasabb szolgálati beosztásba helyezte és kinevezte:
Bakonyi Szabolcs főtörzsőrmester megbízott helyszínelő és balesetvizsgálót helyszínelő és balesetvizsgálónak,
Sipkovics Dávid törzsőrmester járőrt járőrvezetőnek,
Józsa Ádám őrmester járőrt járőrvezetőnek.

Pápa Város Önkormányzata 2016. év Pápai Rendőre címet adományozott Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredesnek, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadójának, életpályája, valamint a város közbiztonsága érdekében kifejtett lelkiismeretes, példamutató tevékenysége elismeréseként.

Vissza az eredeti megjelenésre