Nagyobb rendőri jelenlét a városközpontban

Szeptember elejétől új stratégia szerint biztosítja a közrendet a belvárosban a Pápai Rendőrkapitányság.  A megerősített rendőri jelenlétet – tán szokatlannak tűnő módon – pont egy sikeres és gyors felderítést követően rendelte el Szappan Csaba rendőrkapitány, lakossági észrevétel alapján. -Augusztus végén a buszpályaudvaron két egymással ellenséges viszonyban álló, már büntetett előéletű csoport fizikai erőszakba torkolló nézeteltérésbe keveredett. Az ügyben garázdaság és testi sértés miatt indult eljárás kapitányságunkon, két személyt őrizetbe vettünk és letartóztattunk. Erről több helyi médiumban is tudósítottunk, ám a gyors felderítés pozitív üzenete ellenére olyan névtelen hozzászólás jelent meg, mely szerint a pápai közbiztonság hasonlít a Kelet-magyarországihoz. E név nélküli igényt meghallva új stratégiát dolgoztunk ki a belvárosra vonatkozóan, mely szeptember elején lépett életbe – magyarázta az intézkedés bevezetését kapitány. Az új stratégia azt jelenti, hogy nemcsak a Fő téren, hanem a környező utcákban – így többek között a Fő utcán, Kossuth utcán és a buszpályaudvaron is – fokozták a nyílt rendőri jelenlétet, és több szolgálati órát töltenek a belvárosban a közterület-felügyelők és a polgárőrök is.  
-A gyakoribb rendőri jelenlét elsősorban a megelőzést és az állampolgárok biztonságérzetének növelését szolgálja, de a szükséges beavatkozásokat is gyorsabban meg tudják tenni kollégáink. Ezen kívül a közlekedés rendjének betartására, az engedély nélkül a Fő térre behajtókra is nagyon ügyeltek - tájékoztatott a rendőrök feladatairól Szappan Csaba.
A szeptemberi rendezvények idején a vendéglátáshoz, italozáshoz kapcsolódóan két esetben garázdaság miatt kellett intézkedniük a rend őreinek a Fő téren, az elkövetők ellen megindult az eljárás. A városközpontra egyébként – éppúgy, mint a város egész területére - a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek, így az alkalmi lopások, néha betörések és újabban kerékpárlopások. A belváros területe a nagyobb forgalom, a több üzlet és a rendezvények szülte lehetőségek miatt veszélyeztetettebb, hiszen a nagyobb tömegben – akár egy rendezvény esetén – az óvatlanok könnyen a tolvajok áldozatává válhatnak.
A rendőrkapitány elmondta, a szeptemberben bevezetett stratégia eddigi visszajelzései jók, a belvárosban élők és az itt lévő üzletek pozitívan fogadták a megnövelt rendőri jelenlétet, a megerősített szolgálat pedig folytatódik októberben is.

 
Vissza az eredeti megjelenésre