Minden készen áll a holnapi rendezvényre

A Városgondnokság munkatársai délutánra végeztek a színpad felállításával. A Március 15. téren minden készen áll a holnapi rendezvény lebonyolításához. Pápa Város Önkormányzata tisztelettel vár mindenkit a térre, hogy együtt emlékezzünk nemzeti ünnepünkön, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulóján. 

A rendezvény ezúttal délután, ünnepre hangoló, családi programokkal indul a Kékfestő Múzeumban és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében, majd Pápa Város Fúvószenekara 16 óra 40 perctől csalogatja az érdeklődőket a Március 15. térre, ahol az ünnepi beszédet Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pápa Város Díszpolgára mondja. 
A „Szép szabadságért...” címet viselő ünnepi műsorban közreműködik a Fitos Dezső Társulat, Jáger András színművész és Müller Sára énekes. A műsort követően átadják a Pápa Város Önkormányzata által alapított kitüntetéseket. Pápa Város Díszoklevelét ez évben Lux Ibolya, az egykori tanítóképző intézet pedagógusa, későbbi igazgatóhelyettese kapja. 
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett emlékünnepséghez minden évben kapcsolódik egy kiállítás is. Holnap 18 órakor A székely hadosztály története címmel összeállt tárlatot Kövér László nyitja meg a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre