Minden készen áll az adventi programsorozatra

A faházakat már felállították a Gyertyafényes advent programsorozatának idei helyszínére, és a helyére került a város karácsonyfája is. A 13 méter magas ezüstfenyő a Nagytemplom melletti ágyásban kapott helyet, ahol karácsonyi fényeivel ünnepi dísze lesz a városközpontnak.

A Huszár lakótelepről származó fenyőfát még a lakók ültették évtizedekkel ezelőtt – tudtuk meg Buics Lajostól, a Városgondokság kommunális csoportvezetőjétől. A Városgondokság munkatársa elmondta azt is, a fenyőfára még ma felkerül az ünnepi égősor, így péntekre minden készen áll az igazi karácsonyi hangulat megteremtéséhez.
A program is összeállt advent négy hétvégéjére. Dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ intézményvezetője biztatott mindenkit, aki szívesen megmerítkezne az adventi készülődésben, s aki kulturális programok, kürtős kalács, forralt bor és kézműves vásár mellett hangolódna a közelgő ünnepre, látogasson el a Fő térre a Gyertyafényes advent rendezvényére.
A programsorozat advent négy hét végéjén péntektől vasárnapig, 16-20 óra között várja az érdeklődőket. A JMSZK igazgatója hangsúlyozta, minden hétvégén ismert, népszerű előadók, zenekarok szórakoztatják a Fő térre látogatókat, de fellépnek helyi amatőr művészeti egyesületek, iskolai csoportok is. A sztárfellépők között üdvözölhetjük – mindjárt az első adventi hétvégén – Vásáry Andrét, december 7-én a ByTheWay együttest, december 14-én Varga Feri és Balássy Betti karácsonyi műsorát, december 21-én pedig a Kiss Kata Zenekar lép színpadra az erkeles diákkórus kíséretében.
A négy hétvégén az idei évben is készíthetnek kézműves alkotásokat a gyerekek. A katolikus iskola aulájában a Bakonyalja Népművészeti Egyesület és a város pedagógusai segítik az érdeklődőket az apró díszek, ajándékok elkészítésében. Dr. Baloghné Uracs Marianna megjegyezte, vasárnaponként a történelmi egyházak képviselői gyújtják meg a városi adventi koszorú gyertyáit.

Vissza az eredeti megjelenésre